Pure reclame van MVC De Vrije Vogels te Soest!

Beste lezer,

Per 26 september zijn het bestuur van de Vrije Vogels en ik weer aan het communiceren. We hopen dat we er uit gaan komen.

Het originele bericht is op 31 juli verwijderd. Redenen: respect voor de leden van MVC de Vrije Vogels te Soest en het besef dat ‘katten’ nergens toe leidt.

Waar ging het om? Maar liefst acht leden van MVC De Vrije Vogels in Soest zijn afgelopen periode ook lid geworden van onze club in IJlst. Naar hun eigen zeggen omdat ze bij hun eerste club, MVC De Vrije Vogels dus, niet goed werden geholpen en bij ons wél. Pure reclame voor ons en onze methode! Wat deed vervolgens het bestuur van MVC De Vrije Vogels te Soest? In plaats van contact met ons op te nemen en ons over onze methode en ons succes te bevragen en de samenwerking met ons aan te gaan, heeft dat bestuur op of rond 13 juni een smalend artikel over ons in hun clubblad gepubliceerd. Daarin werd ik persoonlijk belachelijk gemaakt, maar ook onze vereniging en onze methode.

Het artikel is zonder onderzoek en wederhoor geplaatst. Overigens heb ik op zowel een wat dwingende als op een heel positieve manier geprobeerd om met dit bestuur in overleg te komen en te gaan samenwerken. Helaas zonder resultaat. Men schreef me wel, dat het niet de bedoeling was geweest dat ik het stuk onder ogen kreeg. Pardon? Over iemand schrijven zonder dat hij dat mag weten? Is daar niet een woord voor?

Op 3 augustus werd ik gebeld door voorzitter Peter van Hattem van de Vrije Vogels. Ik zat in Engeland en had weinig bereik. Kon de man dus ook niet goed verstaan. Wat ik wél begreep is dat hij ‘eiste’ dat ik dit alles van mijn website af zou halen, omdat ik nu de Vrije Vogels in diskrediet zou brengen… Ik heb hem gevraagd om ‘uit zijn ivoren toren te komen’ en normaal te gaan communiceren. Hij zou een klacht over me/ons indienen bij de KNVvL. Het gesprek heeft niet lang geduurd…

Uiteraard ben ik meer dan bereid het probleem met het bestuur van de Vrije Vogels uit te praten en op te lossen. Per 26 september hebben we weer contact en we hopen allemaal dat we er uitkomen. Wordt vervolgd…

Lees ook de uitgebreide reacties hieronder! Vermakelijk…

 

 

3 gedachten over “Pure reclame van MVC De Vrije Vogels te Soest!

 1. Humor!
  Ik zou er een prachtig antwoord op kunnen schrijven als ik het de moeite waard vond en dat is dus niet zo.
  Even heel kort, zonder teveel woorden eraan vuil te maken.
  Alle franje weggelaten staat daar dus dat als je lid bent van de Vrije (??) Vogels, er maar 1 partij is die kan beoordelen of jij kan vliegen en dat zijn de instructeurs van die club. Dat je een KNVVL brevet hebt (waar alle eisen van alle clubs hetzelfde zouden moeten zijn) is dus niet goed genoeg, alleen als zij beoordelen dat het goed is mag je met gratie gods daar vliegen.
  Laat ik nu altijd gedacht hebben dat KNVVL een overkoepelend iets is? Verkeerd gedacht dus, de Vrije Vogels hebben schijnbaar het alleenrecht.
  Dat schept wel een probleem, stel ik haal mijn brevet in Deventer om maar eens wat te noemen…. volgens die Vrije Vogel heb ik dan een probleem als ik verhuis en lid wil worden van die club. Gelukkig voel ik die behoefte totaal niet.

  Dat leden op die manier een plaats bezet houden, dat zal wel mogelijk zijn maar het lijkt me dat je daar het lid zelf toch even op aanspreekt? Mij ontgaat wat dit met het verhaal te maken heeft, als iemand dronken op het veld loopt is toch hopelijk ook niet de schuld van de heer (en ik zeg het maar eenmaal) Bald de Boer?

  Nogmaals, ik zou een hele mooie brief kunnen schrijven maar ervaring heeft me geleerd dat dat nutteloos is.
  De op een na laatste opmerking die ik wil maken is dat, voor zover ik weet, wij in Nederland vrij zijn in woord en geschrift dus als ik (of wie dan ook, dus ook een lid van die club) een stuk zou willen schrijven ergens in een krant en daar die Vrije Vogels zou willen noemen, staat mij dat vrij zolang ik mij onthoud van beledigende teksten (en zelfs daarin zijn we behoorlijk vrij, je moet het echt heel bont maken wil een rechter er iets van zeggen. Vrijheid van meningsuiting heet dat, zo ongeveer het hoogste goed in mijn boek)
  Oeps, nou heb ik een stukje geschreven en hun naam genoemd… ik hoop dat de Vrije Vogels het wel eens zijn met mij, want anders…….

  En, beloofd, de allerlaatste opmerking, ik zet wel mijn naam onder dit stukje.
  Waarom zegt u?
  Omdat ik geen probleem ermee heb als iemand mij aanspreekt op mijn mening, daarom!

  Gelukkig dat ik geen lid hoef te zijn van zo’n wanvertoning die zich (kennelijk alleen in naam) Vrije Vogels noemt.

 2. Prachtig stuk en een nog mooiere reactie. Ik bespeur in het artikel van de V.V. toch enige jaloezie. Hiermee krijgen ze vast nieuwe leden.. (ahum)

  Bald, keep on flying.

 3. Wat een verhaal en hierdoor onrust.

  Ik ben één van de acht en dus lid van de Vrije Vogels. Mijn lidmaatschap in IJlst heeft niets te maken met onvrede. De lessen die ik bij de Vrije Vogels kreeg, door omstandigheden komt er weinig van, verliepen prima. Ik ben geen beroepsvlieger of instructeur en kan daarom niet oordelen over de kwaliteit van de lessen. Uiteindelijk zal ik ook bij de Vrije Vogels een motorbrevet kunnen halen.

  Een zweefbrevet heb ik bij een andere vereniging na lessen en een examen in ontvangst mogen nemen.

  Mijn bij de Vrije Vogels toegewezen instructeur stopt heel veel vrije tijd in de vereniging. Hij verzorgt de catering in het clubhuis en bij activiteiten, en geeft les. Ja, ik weet het, er staat al dat hij instructeur is.
  Waarom ben ik lid geworden in IJlst?

  Toen ik in de wandelgangen hoorde over de mogelijkheden om online te lessen, heb ik de site van Bald bekeken. Ik was zeer onder de indruk. Dit had ik nog nooit gezien. Heel goed verzorgd. Lessen via de computer. Een examen was alleen mogelijk van de opgedane kennis via de flightsim. Bald wilde meer. Hiervoor waren een hoeveelheid leden nodig om erkenning te kunnen krijgen van de KNVvL. Omdat ik het initiatief van Bald wilde steunen, heb ik mijzelf aangemeld bij Elektro Model Vlieg Club (EMVC) Phoenix IJlst.

  Clubs kunnen samenwerken met Bald en hun nieuwe leden snel kennis laten maken met de modelvliegsport. Moet je voor het KNVvL brevet in de buitenlucht een examen doen bij Bald? Nee, dat kan dan ook bij de vereniging waar je lid van bent. Dat is toch prachtig. Een win win situatie. Instructeurs meer tijd, nieuwe leden kunnen sneller in alle vrijheid vliegen met hun behaalde brevet.

  Hierdoor blijven leden enthousiast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s