De vlucht van de lesfeniks.

Tsja, als je veel les geeft gaat er wel eens iets mis. Soms gebeurt er iets waarop je simpelweg niet meer kunt reageren, en dan hoor je de bekende doffe klap…

Op 26 juli 2018 stond ik met een stand op Ameland op de Culturele Ambachtelijke dag. Daar gaf ik ook gratis proeflessen. Een snotblaag van een jaar of elf vond het nodig om onnodig laag te blijven stunten. Terwijl ik bezig was om hem daarvan te weerhouden, draaide hij de kist op 10 meter hoog op de kop en trok hem de grond in: zware crash…

Toen ik het wrak had opgehaald was de ‘dader’ al weg gevlucht. En zijn vader ook!

Het toestel leek Total Loss, maar ik ben hem toch gaan oplappen. Veel puzzelwerk aan de romp vooral, en veel epoxylijm, keer op keer… Na een week was ik klaar. Bij het monteren zat alles tegen wat maar tegen kon zitten: toch nog de neuswiel servo kapot, een andere paste net niet (dus vijlen), de prop meenemer was krom en de motor draaide de verkeerde kant op (twee motordraden verwisselen)! Uiteindelijk was hij op 4 augustus weer klaar en kon ik hem invliegen: voor een vliegtuig met een ‘kromme’ romp vliegt hij weer verbazend goed…  En hij ziet er weer redelijk uit ook! Op naar de 400 vluchten, nog 9 te gaan…

 

En hij ziet er weer redelijk uit, én vliegt weer naar behoren….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s