Een schuimpje met 1000 vluchten…

Op Modelbouwforum las ik laatst dat modelvliegtuigen niet ‘overlijden van ouderdom’. Dat mag dan zo zijn, maar ik dacht meteen: bij mij wél…

Nu heb ik ook weleens een ongelukje gehad hoor. Pas geleden is zelfs een van mijn nieuwste aanwinsten al bij zijn vierde vlucht verloren gegaan door een enorme persoonlijke blunder…

18-09-13-02

De vierde vlucht pas…

Maar mijn uitgangspunt is dat ieder nieuw model minstens 100 vluchten moet maken. Zo blijft het modelvliegen een beetje ‘rendabel’. En inmiddels heb ik meerdere kisten die daar ver tot héél ver overheen gaan. De meeste van mijn vliegtuigen hebben 200, 300 of zelfs 400 plus vluchten, van gemiddeld 8 minuten per vlucht… En dan zijn er nog drie uitzonderingen: de Supercub LP, waarvan ik er dus drie bezit. Twee hebben er ruim 800 vluchten en de derde is vandaag door de 1000 gegaan.

24-09-16-04

Daar zijn deze ‘schuimpjes’ helemaal niet op gemaakt, dus er zijn in de loop van de tijd wel een paar onderdelen vervangen. Maar toch…

Het gaat om mijn SC LP 2. Deze heb ik ooit samengesteld uit overtollige onderdelen. Dus hij is nooit als kant en klaar vliegtuig gekocht…

17-1-16 02

En hij heeft ook nog een verleden: acht maanden en vier dagen hing hij in 2017 op 25 meter hoogte in een boom…

Links: net na vlucht nummer 995 op 2 november en rechts: net na vlucht 1000…

Het zal niet moeilijk zijn om te raden wat mijn lievelingsvliegtuig is…

 

 

Een gedachte over “Een schuimpje met 1000 vluchten…

  1. geef je helemaal gelijk wat betreft die schuimpjes, mijn twee s hebben er beide ook al meer dan 800 vluchten (samen) gemaakt bewijst toch zeker zijn bestaans recht. beide toestellen zijn second hans gekocht hadden dus al een leuke geschiedenis achter de rug..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s