Blog 20, 11 januari 2020, 13.38u

Lucky shot…

Gisteren kwam Richard bij mij. Om te praten over de agenda 2020 van onze vliegclub. Hij is namelijk de secretaris en ik ben de voorzitter. Komende zaterdag komt de activiteitencommissie bij elkaar om de komende club- en feestdagen te gaan invullen. We hebben ook onze gedachten uitgewisseld over het maken van videootjes van he vliegen. Een hobby in een hobby van ons beiden. Daarbij heb ik al veel van Richard geleerd. We bespraken de mogelijkheden van diverse gratis editprogramma’s, zoals Shotcut, Windows Movie Maker en Windows Video Editor. En we oefenden er op. Dat alles onder de mooie klanken van de super CD The Division Bell, van Pink Floyd. Ook Richard is een fan, zoals ik in december in zijn man-cave ondervond. Voor mij is Richard een hele fijne vent dus en ook heel goed gezelschap…

Uiteraard werd er ook gevlogen. Richard met zijn nieuwe filmdrone en met zijn HK Skipper. Ik met mijn relatief nieuwe Pandora, uitgerust als laagdekker met neuswiel. Zoals ik het graag heb…

Richard begon mijn kist met zijn drone te filmen, en ik vloog lekker mijn rondjes. De eergisteren in blog 19 genoemde 32 vluchten deze maand zijn inmiddels alweer opgelopen tot 44…

Toen Richard klaar was met filmen (ik ben als altijd benieuwd naar het resultaat), pakte hij de Skipper ter hand. En al gauw kwam hij op het idee om er waterlandingen mee te gaan maken. Ik maande hem tot voorzichtigheid, want bij een ongelukje op het water zouden we geen gelegenheid hebben om het toestel te bergen. Het water is koud, héél koud… Maar hij weet wat hij doet, dus geen zorgen. Hij vroeg of ik zijn waterlanding wilde filmen. Aanvankelijk antwoordde ik dat we dat een andere keer zouden doen, met een goed plan. Maar het licht was zó mooi, dat ik snel mijn vrij nieuwe Galaxy A50 Android (mijn eerste smartphone, jawel, ik ben een beetje traag!) pakte en meldde dat ik er klaar voor was. Richard liet weten eerst een nieuwe accu te willen plaatsen. Nee, niet nu! Want het ziet er optimaal uit! Hij stemde in voor nog één landing op get water en was al op de aanvliegkoers. Ik zette de telefoon snel op Video opnemen (ook voor de eerste keer) en gooide alle kennis en ervaring in de strijd die ik heb opgedaan in 50 jaar (vak)fotografie. Mijn ‘eerste’ beroep, dat ik ‘gelukkig’ nooit heb hoeven uitoefenen. Het ging als vanzelf. Een ‘lucky shot’ van 17 seconden. Achteraf vind ik het een van de mooiste opnamen die ik ooit heb gemaakt.

Zo mooi. Al tijdens het filmpje hoor je me twee keer euforisch uitroepen: “Prachtig, prachtig…”. Vlug een muziekje eronder en in recordtijd stond het op mijn beide websites en op Facebook. Het liet me niet los. Vandaar deze blog. Nou vooruit, hier is hij nog een keer:

Rij, vlieg en film voorzichtig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s