Blog 21, 24 januari, 17.30u

Rust en ruimte…

‘Rust en ruimte’, dat had de makelaar in de brochure gezet, toen we hem opdracht gaven om ons vorige huis te verkopen. Dat is alweer 12 jaar geleden… Het huis werd na de eerste bezichtiging al verkocht, maar de koopster kreeg de pegels niet rond. Een jaar later flikte ze dat nog een keer, maar toen hield ze zich ook niet aan het koopcontract. En dat heeft haar een mooie som gekost. Maar ons nog meer, omdat de crisis er overheen kwam. Zo zaten we zomaar een aantal jaren met twee huizen. Zoals altijd komt uiteindelijk alles goed en hebben we nu weer rust en ruimte. In onze geest en in (en rondom) ons prachtige nieuwe huis…

Waar het in de winter ook heel rustig is, en met heel veel ruimte, is op het water. Met name in de winter heb je daar het rijk alleen. Daarom is het logischer dan het op het eerste gezicht lijkt, om juist in de winter te gaan watervliegen. Je kunt met de boot gaan liggen waar je wil, want er is toch niemand. Door een gesterkt hogedrukgebied zou er gisteren bijna geen wind zijn. Ik zag dat aankomen en plande een dagje watervliegen. En zo ging ik gisteren lekker met de boot op pad om een aantal van die watervluchten te maken. Goed voor de boot ook, want op die manier loopt ie elke maand wel een keer… Eerst even drie kwartiertjes lekker varen en dan in de rimboe aanleggen om in alle rust mijn ding te doen. Ver van alle geruis en de gekke drukte. Ik was om een uur ’s middags ter plaatse. Meteen een paar vluchten met mijn Supercub LP 1 op floats, mijn Beaver op floats, mijn Icon A5 vliegboot en de micro Carbon Cub SS op floats. Dan lekker een warme bak koffie maken voor bij de boterham en even binnen uitrusten.

Dit ritueel werd een paar maal herhaald en het was tussendoor goed uitrusten in de kajuit. Overigens was het helemaal niet koud, maar ik had voor de zekerheid toch maar een lange broek aan gedaan, ha, ha! Tussen de vluchten door app-te ik er lustig op los met clubleden. Uiteindelijk maakte ik mijn laatste vlucht, de zeventiende van de dag, na zonsondergang. Zo heb ik nu ook een watervlucht in de schemer… Altijd spannend of de motor start, zeker als het al donker is. Maar hij deed het natuurlijk, want hij is kort geleden pas gereviseerd. En dan in het donker de weg naar huis vinden door de nu smaller lijkende vaarten, spannend…

Een mok warme koffie en de vloot van vandaag. Per app verstuurde foto’s naar de clubleden…

Vandaag ging ik weer naar de rust en ruimte van ons veld, waar zich trouwens een spectaculaire update van ‘Ree watch’ voordeed! Normaal lopen er drie reeën in de buurt van ons veld. Toen ik er vanmiddag rond een uur of drie aankwam, zag ik er vier bij elkaar! Ik wist niet wat ik zag. Dus tóch… Maar het werd nog gekker: toen ik nog eens goed keek, telde ik er zes! Een verdubbeling van het altijd gedachte aantal dus…

Ondanks het vele slechte weer deze maand januari, heb ik deze maand toch alweer 143 vluchten gemaakt. En genoteerd in mijn logboek. Want ik houd alles goed bij!

Rij, rust, ruimte, app en vlieg voorzichtig!

Compilatie van mijn avonturen op het water:

Nog meer avonturen op (en in) het water…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s