Blog 21, 27 januari 16.20u

Modder, modderen en aanmodderen…

Het valt me op hoe stil het is bij de vliegschool. Op dit moment heb ik maar één cursist. Wel zo rustig, want dan kan ik mooi andere dingen doen, lekker aanmodderen… Ook in de club is het erg rustig. Er wordt bijna niet gevlogen. Behalve door mij dan. Dat er verder weinig wordt gevlogen heeft waarschijnlijk alles met het weer te maken. Want dat nodigt niet bepaald uit om naar buiten te gaan… Vorige week donderdag belde Roel nog wel dat hij wilde komen vliegen, maar toen was ik net onderweg met mijn boot om te gaan watervliegen (zie blog 21). Net toen ik me dus afgelopen zaterdag realiseerde dat het zo stil is, kreeg ik een app van Bas. Hij wilde zondag 26 januari komen, als dat goed was… Dat wás goed, Bas was welkom nadat Gonnie en ik onze wandeling voor de gezondheid hadden gemaakt. Meer over vliegen met Bas in een volgende blog…

Maar modder dus. Het vele natte weer heeft zijn sporen op het veld achtergelaten. Is het in het zuiden van het land naar men zegt nog steeds te droog, hier in Friesland zeker niet! En dat is te zien, én aan je benen te voelen, als we naar ons mooie veld lopen; de boer heeft met zijn zware machines een waar maanlandschap gecreëerd.

Moeilijk om daar voorbij te komen! Hoge schoenen of laarzen en zoveel mogelijk over het gras, dan gaat het. Gelukkig is dat wellicht spoedig voorbij. Het wordt bijna lente en dat zal al veel schelen. Bovendien wil de nieuwe eigenaar van de boerderij een nieuw pad aanleggen. Via een andere en kortere route. Wat ook veel oplost. Maar als we eenmaal op ons veld zijn en aan de slag kunnen met onze mooie hobby, dan is alle ellende snel vergeten…

19-12-27-08

Maar als we eenmaal op ons veld zijn dan is alle ellende snel vergeten…

Modder. Daar kan je ook mee gooien. Ik doe daar niet aan mee, geciviliseerd als ik ben. Of denk te zijn. In plaats daarvan ben ik destijds uit het bestuur van de vakbond gestapt, en heb ik een eigen modelvliegschool opgericht. En zelfs een eigen vliegclub. Het succes van dit alles zal wel weer tot nieuwe modder leiden… Ze kunnen blijkbaar ook niet zo goed mikken, want zelf merk ik bijna nooit iets van naar mij gegooide modder. Ik hoor dat doorgaans van anderen.

Modderen. Dat zie ik vaak tot mijn verbazing lijdzaam aan. Mensen modderen wat aan, als het gaat om de edele ‘kunst’ van het modelvliegen of zo. Jongens hallo, helemaal niet nodig! De kennis is hier hoor! Je hoeft alleen maar even ‘aan te kloppen’ om alle hulp gratis te krijgen…

Aanmodderen. Maar blijf vooral aanmodderen. Als je dat wil. Het is maar een hobby en jij bepaalt zelf hoe je die uitvoert. Verwacht alleen niet dat ik eeuwig doorga met het gratis lesgeven. Op een gegeven moment zal ook ik er genoeg van krijgen en dan moet je een ander zoeken. Durf te wedden dat die niet een twee drie te vinden is. Dus als je wat van me wil, wacht dan niet te lang.

En ik? Ik blijf ook maar wat aanmodderen en vlieg dagelijks lekker door. Ondanks het nog steeds vaak slechte weer deze maand januari, heb ik deze maand toch alweer 168 vluchten genoteerd.

Rij, modder en vlieg voorzichtig!

Een gedachte over “Blog 21, 27 januari 16.20u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s