Blog 24, 12 februari, 16.10u

Regen, wind en wind…

Terwijl ik dit stukje zit te tikken doet zich een bijzonderheid voor: de zon schijnt! Maar met windkracht 5 á 6 erbij valt er toch echt niet veilig te vliegen. En leuk is dat ook niet. Ooit heb ik gevlogen met meer dan vijftig kilometer per uur wind. Omdat ik altijd beweer dat wind helemaal niet zo’n factor is. Maar turbulentie wel. Om te bewijzen dat ik gelijk heb, liet ik mijn Robbe Air Beaver op. Het vliegen viel dus mee. Maar het landen…

De stormen hebben tegenwoordig een naam. En vorig weekend heerste Ciara. Veel schade in het land, maar gelukkig geen gewonden. Ciara is nog niet over de horizon, of de volgende komt er alweer aan. Dennis heet die. Benieuwd of Dennis net zo bruut is als Ciara was…

En wat te doen in the mean time? Licht huishoudelijk werk? Maar dat doe ik altijd al: op maandag ga ik met de stofzuiger door het huis en lieve Gonnie gaat er dan met de dweil achteraan. Waarna koffie. Gezellig. Verder zorg ik altijd dat het eten klaar is als Gonnie van haar werk komt. En ik was veel af. Licht huishoudelijk werk. Wat nog meer? Videofilmpjes maken? Goed idee! Met nog veel rauw materiaal van vorig jaar kan ik nog ff vooruit. Er zijn er al een paar klaar, maar dat zag je in de vorige blogs al. Wat nog meer? Een blog maken dan maar…

En gisteren kwam ons nieuwste lid Edwin met zijn vrouw helemaal uit Houten naar Friesland. Om kennis te maken en meer info te krijgen. Ze gingen tegen zessen weer huiswaarts, met drie handboekjes in de tas en een Phoenix sim op hun laptop. Edwin vliegt al sinds de zeventiger jaren. Hij heeft ook al zijn brevet. Maar hij is er een paar jaar uit geweest en wil nu wat opfrislessen. Vandaar. Voor mij een prettig bezoek en ik was er weer een dag door van de straat… Nog meer? Er liggen nog een paar vliegtuigen te wachten op reparatie. En ik moet nodig meer platen draaien. Alhoewel, ook daar ben ik weer mee bezig. Pink Floyd en Leonard Cohen zijn alweer langs gekomen. Met zo goed als hun hele oeuvre…

Zo blijven we lekker bezig. Het goede nieuws is, dat het aanstaande vrijdag vliegweer zal zijn. Net voor Dennis toe gaat slaan. Dan komt Richard. Ben benieuwd of hij iets te vliegen meeneemt. Meestal wel.

Het mag en klein wonder heten, dat ik deze maand februari toch alweer 50 modelvluchten heb gemaakt. Dat is gemiddeld toch meer dan vier per dag, Maar ja, ik kruip dan ook tussen alle naden in het weer door…

Rij, storm en wind voorzichtig!

18-04-03-01

En deze heb ik onlangs gekocht. Van mijn eigen vliegschool! Die deed er niets mee en zo kon ik financiële ruimte maken voor een reserve trainer voor de school, de Robbe Charte NXG. Dat is de eeneiige tweeling broer van de We Can Fly…  

Een gedachte over “Blog 24, 12 februari, 16.10u

  1. heb het weekend doorgebracht in Alkmaar de polderbaan even bezocht om te kijken wat wind met vliegtuigen kan doen, verbaasde me dat vele toestellen ondanks de stormachtige win redelijke landingen maakten.Of alle inzittenden er droog zijn afgekomen waag ik te betwijfelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s