Blog 35, 8 oktober 2020

Tijd…

Leeft ie nog? Na ruim drie maanden zonder nieuwe blog zou je daar vragen bij kunnen stellen. Jazeker, ik leef nog. En hóe… Ondanks mijn voornemen om meer blogs te gaan schrijven, er ligt al lang een (lang) lijstje met onderwerpen, kwam het er deze zomer helemáál niet van. Geen tijd… Jeetje, wat veracht ik dat als mensen dát zeggen! En nu doe ik het zelf ook…

Als iemand mij zegt dat hij geen tijd heeft, is mijn standaard reactie dat iedereen evenveel tijd heeft. Dat hij of zij de tijd dus verkeerd indeelt! En zo is het.

Tijd kun je maken…

En waarom dan zo lang geen blog van mij? Simpel, omdat ik veel andere en meer belangrijke dingen te doen had. Zo heb ik een paar nodige klussen gedaan die wéken duurden. Een daarvan was het leggen van dakplaten met pannenmotief op de schuur en de blokhut. Op beide zaten rollen bitumen, die onderhand zo lek waren als een mandje. De werkbank in de schuur stond al bij de eerste de beste bui blank. En in de blokhut lekte het op verschillende plaatsen. Ik kan nog net niet zeggen dat het binnen net zo hard regende als buiten…

Afijn, daar zijn we dus voorgoed vanaf. Komt mooi uit, want vanaf dat moment is de blokhut voortdurend in gebruik als ‘Corona clubhuis’ voor onze modelvliegclub… En ook de werkbank in de schuur blijft weer mooi droog. Kan ik er weer eens lekker de rommel op laten liggen…

‘Corona clubhuis’

Verder waren er natuurlijk de steeds terugkerende klusjes. Speciaal noem ik hier het grasmaaien. Telkens een sportbeurt op zich. Over sporten gesproken. Sinds 12 januari doe ik elke dag met mijn lief aan wandelen, fietsen of peddelen op de trapkajak. Ook daar gaat de nodige tijd in zitten. En dan heb ik het nog niet gehad over de vliegschool en de dito club. Daar gaan echt wel de meeste uren in! Vanzelfsprekend heb ik ook nog de nodige vluchten voor mezelf gemaakt. Want een mens moet ook lol hebben én blijven oefenen op scherp vliegen…

En soms gaat een dochter ermee aan de haal…

Hij leeft dus nog en is nu héél gezond. Het vele sporten en minder eten hebben hun vruchten afgeworpen. En minder alcohol natuurlijk, alléén nog in het weekend een wijntje. Mijn gewicht is sinds die 12e januari gestaag teruggelopen van 91,6 kilo naar 79,8. Deze week heb ik bij de huisarts weer een APK gehad: alle waarden zijn weer binnen de limieten. BMI, Suiker, cholesterol, urine en nierfunctie, allemaal goed. Bloedruk een tikkie hoog, maar dat zit in de familie (net als hoog cholesterol). Pilletje dan maar…

Ik heb me in geen jaren zó gezond en fit gevoeld! En nu op pad voor een nieuwe douchecabine, want ik ben begin april door de oude douchebak gezakt. Begin april? Jazeker, we douchen als sindsdien buiten bij de  jacuzzi, onder onze mooie buitendouche mét mengkraan. Maar als de nachtvorst komt, dan moet die eraf. Dat wordt opschieten dus…

Rij, vlieg, klus en tijd voorzichtig. En blijf gezond!

Een gedachte over “Blog 35, 8 oktober 2020

  1. Hoi Bald, Goed te lezen dat je het lekker druk hebt. Dat houdt een mens ook actief en “van de straat”.
    En een mooi gewicht heb je gerealiseerd. Moest ik ook eens iets aan doen.
    Blijf gezond druk en coronavrij, groetjes uit Landgraaf. Frans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s