Blog 36, 25 november en 29 december

Noodlot…

Blog 35 begon ik met: “Leeft ie nog?” Het antwoord was: “Hij leeft dus nog en is nu héél gezond.” Nou, dat valt nog te bezien. Want wat ik nú weer heb meegemaakt…

In blog 35 zat ik nog op te geven over hoe gezond ik wel niet bezig was. Sinds januari 11 kilo afgevallen door minder te eten en drinken. En veel te sporten. Ik voelde me dus heel goed en was lekker aan het klussen…

Zo was ik in november eindelijk begonnen met het ophogen van het tegelpad naar de voordeur. Zodat mijn oude schoonmoeder van 93 jaar er met de kerst weer goed in zou kunnen… Ik was al een paar dagen lekker op dreef en was alweer een meter van de voordeur af met het pad. En toen sloeg het noodlot toe! Vroeger nooit iets gehad, en nu voor de zesde keer in drie jaar tijd het ziekenhuis in met een ernstige aandoening…

Op 13 november, jawel. “vrijdag de dertiende”, werd ik normaal wakker na een goede nacht slaap. Meteen daarna werd ik niet lekker. Ik dacht nog even aan corona. Maar het ging zó snel, dat het echt geen corona kon zijn. Binnen een paar minuten was ik helemaal incapabel. Gonnie nam mijn pols op: slechts 43 slagen per minuut… Ze belde meteen de spoedarts en deed het juiste verhaal. De avond ervoor was ik in de jacuzzi ook niet lekker geworden. Ik was eruit gegaan en op de bank gaan liggen. Daar voelde ik me weer beter. Gonnie had het allemaal juist geïnterpreteerd: een hartinfarct. En een flinke ook…

Ook de huisarts interpreteerde het verhaal juist en hij waarschuwde meteen een ambulance. Ze kwamen tegelijk aan… De huisarts legde de laatste tegels zodat de brancard met mij erop er goed overheen kon. En zo ging ik even later met gillende sirenes naar Leeuwarden en binnen no time lag ik in de OK voor stents en dotteren… Toen ik een week later weer thuis was, hebben mijn dochter en haar vriend het tegelpad afgemaakt.

Vanmorgen, 29 december, ben ik voor controle naar de cardioloog geweest. Hij is héél tevreden. Nagenoeg geen schade aan mijn hart en mijn prognose is erg goed. Hij durfde er zelfs een fles wijn op te zetten dat ik er over twintig jaar nog ben. Jullie zijn dus nog niet van mij af, ha, ha!

Mijn schoonmoeder was blij met de nieuwe betegeling en de kerst was weer gezellig als vanouds, met de dochters gespreid op verschillende dagen. Een met de kleinkinderen en de ander met haar vriend…

Rij, vlieg en noodlot voorzichtig… En blijf gezond. Ook in 2021!

2 gedachten over “Blog 36, 25 november en 29 december

 1. Bald,
  Gelukkig heeft je ervaring een ‘happy end’.
  Cardio: Later zijn allerlei operaties mogelijk. Bij is een ‘back-up systeem’ ingebpuwd dat in actie komt als als het natuurlijke systeem het laat afweten. ‘s’Nachts wordt dit gemonitord dmv. telefonisch contact met het ziekenhuis.
  Mij ervaring is prima daarmee. Wel was de afstelling daarvan niet direct correct, waardoor ik een vals alarm kreeg. Dit was een grote schrik: Van de schok die ik kreeg sloeg ik een kreet die mij dame ook een grote schrik.Na 2 correcties is alles OK.
  Ik ben nu gelukkig met het ‘back up systeem.
  Bald en Gonnie: Ik wens jullie een meer gezond 2021.
  Met een hartelijke groet, Ria en rob Kerker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s