Blog 37, 1 januari 2021

Duik…

De jaarwisseling was weliswaar koud, maar we hielden ons warm bij de vuurkorf. Samen met de buren, netjes op anderhalve meter afstand buiten. Ik had het niet willen missen! Dan maar de oudejaars conference van Guido en Yoep opnemen…

Het was heel erg gezellig. Lekker samen naar het ondanks het verbod toch nog vele vuurwerk boven Sneek kijken. En het werd iets later dan we hadden gedacht. Even niet lijnen en op een houtje bijten. Iets meer gegeten aan toastjes, pinda’s en boven het vuur geroosterde marshmallows dan me lief is. En meer wijn en Champagne in mijn mik dan wenselijk… Dus ietwat brak in de late eerste ochtend van het jaar naast het bed. De weegschaal kraakte, maar het viel me toch nog mee…

Afgelopen dinsdag, ik schreef er al over in blog 36, ben ik voor controle naar de cardioloog geweest. Hij was héél tevreden. Nagenoeg geen schade aan mijn hart en mijn prognose is erg goed. Hij durfde er zelfs een fles wijn op te zetten dat ik er over twintig jaar nog ben. Nou dan kan ik me ook wel wagen aan een frisse Nieuwjaars duik Zo dacht ik. Een foto maken en op de club app, de familie app en de ex collega’s app ermee!

Klaar voor de nieuwjaarsduik…

Het viel de familie en kennissen tegen. Ik ben namelijk een lolbroek. Althans, zo profileer ik me graag. Die duik was helemaal vooraf gepland en in scene gezet. Ik maakte tijdens de eerste modelvlucht van het nieuwe jaar een keurige duikvlucht… Met het nieuwe exploitatienummer van de RDW op het toestel, zoals dat vanaf vandaag verplicht is…

Het viel de familie en kennissen tegen. Het werd een duikvlucht met mijn twin engine rc model!

Weinig wind vandaag en dus genieten! En daar kwam iemand aanlopen… Het bleek de jager, zonder geweer ditmaal. We hebben een deal dat wij vertrekken als hij met zijn gun en hond ten tonele verschijnt. En, zo zei hij, dat hadden we ergens vorige week niet gedaan. Ik was me van geen kwaad bewust en had niets van de jacht gemerkt. Ik heb me verontschuldigd en de kou was weer uit de lucht. De aardige jager zag verderop iemand lopen met een zwartwit hondje. En die iemand mocht daar niet komen. De jager nam afscheid, liep naar zijn auto en ging erop af. Ik zag dat de iemand in de verte, met het zwart-witte hondje, mijn buurman was. Waar ik vannacht nog tot laat mee had zitten lullen, en van wie ik overigens een heerlijke door hem zelf gerookte paling mocht oppeuzelen…

Wat ze tegen elkaar zeiden kon ik niet verstaan. Maar toen de buurman verder was gelopen zag ik dat de brave jager zijn auto had vastgereden in de modder. Er moest een tractor aan te pas komen…

De kop is er weer af, de eerste vluchten van 2021 zijn een feit….

Rij, vlieg, duik en tractor voorzichtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s