Blog 42, 19 mei 2021, 00.15u

Geplaatst op 18 mei? Nee hoor, de website weet kennelijk niet dat het zomertijd is… Nou daar gaan we…

Kanjer…

Ik heb verschillende vliegvrienden. En velen van hen zijn echte vrienden geworden. Maar één is heel speciaal en die wil ik er hier uitlichten. Dat is Roel…

Roel kwam ik in 2011 tegen bij The Eagles, de club waar ik ben begonnen. Hij was net als ik beginner. Helaas kreeg Roel last van zijn ogen en hij moest daaraan worden geholpen. Van het vliegen kwam niet veel meer en Roel dacht eraan om ermee te stoppen. En toen belde ik hem…

Het moet rond 2012 of 2013 zijn geweest. Net begonnen met mijn ideologische modelvliegschool kon ik wel wat klandizie gebruiken. Je leert het edele vak van instructeur per slot van rekening over de ruggen van je eerste leerlingen, ha, ha… Niet dat ik geen ervaring in de vlieginstructie had, integendeel. Maar toch… Roel was er niet alleen mee geholpen, hij was ook gered voor onze mooie hobby! Zijn brevet volgde al snel…

Tot op de dag van vandaag komt Roel bijna wekelijks een middagje vliegen. In ieder geval héél trouw. Altijd gezellig! En wat hij in de jaren allemaal niet voor me heeft gedaan! Helpen met het uit- en inbouwen van de motor van mijn kajuitboot, het afvoeren van oude accu’s, noem maar op! En als we een clubfeest hebben, komt hij altijd helpen met opbouwen en afbreken. Vergeet ook niet de talloze keren dat hij desgevraagd komt opdraven om een examen af te nemen…

Hij maakt ook regelmatig onze startbanen schoon. Met schep en bezem in de weer. Hij is al bijna 77, maar niets is hem teveel. Gistermiddag nog maakte deze kanjer de baan weer in orde, terwijl ik als hartpatiënt hem niet mocht helpen: “Ga jij maar op je kruk zitten en lekker vliegen…”  Wát een TOPGOZER. Ik ben je dankbaar Roel!

Rij, vlieg en kanjer voorzichtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s