Blog 43, 20 mei 2021, 01.02u

Ufo’s…

Ik hou van vliegen. Zoveel is duidelijk. Maar ik zie ze ook wel eens vliegen… Zo ook mijn lief…

Elke avond, jazeker, zo goed als elke avond, zitten mijn lief en ik in de jacuzzi. Onder de sterrenhemel. Als die tenminste te zien is. De laatste tijd was dat niet vaak het geval. Maar soms is de hemel toch helder. En hier in Friesland is de lucht erg schoon, zodat je alle sterren goed kan zien. Zelfs de Melkweg is vaak mooi te aanschouwen… We kijken dan steevast veelvuldig omhoog. Satellieten spotten, zoals dat heet…

Op de avond voor Moederdag was het ook zo’n heldere avond. Ik zat alleen in de tub, want mijn lief was naar haar moeder in Ede voor de zojuist genoemde dag. En toen zag ik ze… Ik was al gewaarschuwd door het RTL Nieuws dat ze er weer waren. De vele ufomeldingen! Want Elon Musk had weer een hele serie satellieten gelanceerd, bedoeld voor beter internet. Omdat die dingen keurig in een rijtje overvliegen, dachten veel mensen ufo’s te zien… Die avond zag ik er 25 achter elkaar aan over komen, uiteraard geheel geluidloos…

Ik vertelde het mijn lief en toen gingen we weer in de tub. Weer satellieten spotten, in de hoop dat ook zij ze zou zien. Voordat ze later in de week in een te hoge baan om de aarde zouden komen. Eergisteravond was het zover. Ze kwamen weer keurig over. Nu iets verder uit elkaar. Als de ene boven je was, zag je de volgende al aankomen. Allemaal keurig achter elkaar aan, met ééntje een beetje naast de koers van de anderen. Net zoals ik ze voor het eerst in december 2019 had gezien. De laatste was heel helder. Het waren er aanzienlijk meer dan 25 overigens. Wellicht heb ik de vorige keer de eerste paar gemist…

Uiteindelijk telden we er 35 in de rij. Met de eerder gespotte losse exemplaren kwamen we al op vijftig… Net bekomen van het mooie verschijnsel, zei mijn lief: “Moet je nu kijken!” Daar, recht boven ons, kwam een nieuw treintje ufo’s aan. En daarna nóg een! Teveel om te tellen! Uiteindelijk zijn we bij 90 stuks de tel kwijtgeraakt. Het kunnen er dus ook 100 zijn geweest… Fascinerend! Ik voelde me weer bijna als in 1957, toen ik drie jaar oud was. Maar daar ga ik het een volgende keer over hebben…

Rij, vlieg en ufo voorzichtig…

Zie ze niet vliegen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s