Blog 46, 23 mei 2021, 11.38u

Blog 46, 23 mei 2021, 11.38u

lid…

Al in 2012 ben ik begonnen met structureel modelvliegles te gaan geven. Ik bedreef zelf het modelvliegen nog geen jaar, maar dat was in mijn geval geen probleem. Mijn werkzame verleden ligt namelijk helemaal in de vlieginstructie bemande luchtvaart. En laat dat nou grote overeenkomsten hebben met wat ik wilde gaan doen…

Op 1 april 2013 ging ik officieel van start met de modelvliegschool. Het aantal cursisten steeg vlot en momenteel heb ik er al meer dan 200 afgeleverd. Om deze mensen in staat te stellen om bij ons een echt KNVvL brevet te halen, heb ik met zes anderen op 1 juni 2016 een modelvliegclub opgericht: Elektro Model Vlieg Club (EMVC) Phoenix IJlst. Het idee was, dat cursisten van de vliegschool een jaartje lid zouden worden om hun brevet te halen en daarna konden ze goed voorbereid de wijde wereld in trekken. Het liep echter anders: de meesten bleven als lid hangen! Het is bij ons ook véél te gezellig…

Op 1 juni aanstaande bestaan we als vereniging pas vijf jaar en op dit moment hebben we al 77 leden. En ook nog eens drie donateurs! Er zit ook een mooi aantal jeugdleden tussen… Hiermee zijn we al een van de grotere modelvliegclubs in het land, en zeker hier in Friesland… Onze leden komen overigens uit alle hoeken van het land en daarbuiten…

De administratie wijst uit dat er sinds de oprichting 29 leden weer hebben opgezegd. Dat is een verloop van 6 per jaar, en dus heel redelijk… Sommigen zijn echter helaas weg gegaan met ruzie, maar dat gebeurt eigenlijk ook overal. Maar de meesten zijn heel trouw aan onze gezellige club. En dat is fijn!

Rij, vlieg en lid voorzichtig…

De voorzitter met de secretaris op een fun dag vorig jaar…

Een gedachte over “Blog 46, 23 mei 2021, 11.38u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s