Blog 48, 25 mei 2021, 11.18u

Blog 48, 25 mei 2021, 11.18u

Vergrijzing…

Toen ik in 2011 ‘weer’ met modelvliegen begon, was dat bij een leuke club zo’n 20 kilometer verderop. Ze hadden rond de 55 leden meen ik. Pas geleden hoorde ik, dat hun ledental inmiddels is gezakt naar 30. Dat was volgens het bestuur. Een ‘spion’ wist me te melden dat het er nog maar 23 zijn…

Uit het overleg tussen de ‘samenwerkende’ Noordelijke clubs weet ik dat alle clubs last hebben van ledenkrimp. Dat komt door de vergrijzing zegt men. Er komen geen jeugdleden bij en de oudjes gaan vroeg of laat ‘hemelen’…

En onze club dan? Wij hadden een ledenstop bij twintig leden. Dat was eind 2019. Als voorzitter wilde ik niet dat de club zou groeien, maar de andere twee bestuursleden wilden dat wel. Dat is democratie, en dus gingen we groeien. Om aan te tonen hoe democratisch ik zelf wel niet ben, heb ik hoogstpersoonlijk de eerste dertig nieuwe leden geworven, en dat binnen een halfjaar! Toen kwam er een dispuutje in het bestuur en prompt verlieten beide andere bestuursleden de club. En daarmee lieten ze mij zitten met de gebakken peren: een grote club en geen bestuur…

Het heeft ook zijn voordelen om veel leden te hebben, zo zie ik nu wel in. En ik kick ook wel op grote getallen… De meeste van de huidige 77 leden zijn dus door mij geworven…

Hoe zit het dan met die zogenaamde vergrijzing? Ik denk dat ik het antwoord wel weet. Je moet in je club gewoon een goed beleid voeren. Iets waar we het een volgende keer nog eens over gaan hebben…

Rij, vlieg en vergrijs voorzichtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s