Blog 49, 26 mei 2021, 09.25u

Blog 49, 26 mei 2021, 09.25u

Beleid…

Het kan zo maar zijn dat wat ik in de komende blogs te vertellen heb, niet zo leuk overkomt op modelvliegers en bestuursleden van andere clubs. Maar ik doe het met de beste bedoelingen! Wie weet zijn ze er op een dag wel mee geholpen. En dat vind ík dan weer ‘mooi meegenomen’…

Hoe komt het toch, dat veel modelvliegclubs om ons heen ‘leeg’ lopen? Terwijl wij keihard groeien? Af en toe word ik als arrogant omschreven. Maar zonder arrogant te willen zijn: ik denk wel dat ik weet waarom dat is. Laten we niet vergeten dat het niet voor niets is, dat onze vereniging in 2016 is ontstaan. Kennelijk was daar behoefte aan. En wel, omdat ‘we’ het op de andere clubs ‘niet konden vinden’… Hoe kwam dat? Wel, om dezelfde reden als die we nu nog steeds horen als nieuwe leden zich aanmelden: óf men wordt als lid niet serieus genomen, óf men wordt niet geholpen, of beide. En daar komt dan vaak ook nog bij dat het op die club ‘niet zo gezellig’ was…

Zelf heb ik het ook regelmatig aan den lijve ondervonden. Niet serieus genomen worden omdat mijn brieven aan het bestuur niet werden beantwoord. Geen enkele reactie zelfs, en dat vier keer achter elkaar! Tja, dan zeg je vanzelf op…

Niet goed geholpen worden is er ook zo een. In mijn geval wilde men wel. Maar je hoort vaak dat mensen helemaal niemand kunnen vinden die even tijd voor ze neemt. In mijn geval dus wel. Maar dan wisten ze weer veel te weinig van vliegen en lesgeven…

En dan het ‘niet zo gezellig’ zijn op de club. Ook al meegemaakt. Denk maar niet dat je de leden meekrijgt als je een probleem op je club hebt. Ze zijn veel te bang dat ze hun vliegmogelijkheid kwijt raken…

Al met al, een goed clubbeleid is essentieel voor een modelvliegvereniging.

Rij, vlieg en beleid voorzichtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s