Blog 50, 27 mei 2021, 13.59u

Blog 50, 27 mei 2021, 13.59u

Clubbeleid…

Wellicht worden veel mensen boos om wat ik schrijf. Dat moet dan maar. Naast veel vrienden heb ik namelijk ook mensen die me haten. Al mijn hele leven lang. Dat krijg je ervan als je jezelf open en eerlijk opstelt. En weet waar je mee bezig bent. ‘Daar krijg je geen vrienden mee’ zei ooit een voormalige vriend. Hoe onwaar… Daar komt nog bij, dat sinds mensenheugenis ‘de boodschapper van het slechte nieuws wordt gedood’…  

Een goed clubbeleid is essentieel voor een modelvliegvereniging. Daarmee sloot ik blog 49 af. Een voorbeeld: op mijn eerste club zagen we regelmatig iemand met zijn fiets langs het hek staan kijken. Niemand deed daar iets mee. Na verloop van tijd fietste die persoon weer weg, om zich vervolgens nooit meer te laten zien. Potentiële leden die verloren gaan!

Als ik zoiets zag, dan ging ik naar het bestuur toe. Ik adviseerde ze dan om zo iemand binnen te  vragen, koffie te geven en over onze mooie hobby te gaan vertellen. Deden ze niet. Dus dan deed ik het maar. Maar dat was dan óók weer niet goed. Een beginner die zich met de clubzaken bemoeit…

Mailtjes die niet door het clubbestuur worden beantwoord scoren ook hoog op de irritatieladder van (kandidaat) leden…

Wij hebben het op EMVC Phoenix IJlst maar gemakkelijk. We hoeven alleen maar te leren van de steken die andere clubs laten vallen. Niet zo moeilijk, zoals blijkt uit onze ledenaantallen…

Rij, vlieg en clubbeleid voorzichtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s