Blog 54, 31 mei 2021, 10,35u

Blog 54, 31 mei 2021, 10.35u

Warbirds…

Met een aantal vliegtuigen vlieg ik niet vaak. En dat terwijl ik er vroeger vrijwel dagelijks mee aan de gang was! Het is dus niet zo, dat ze me niet bevallen. Nee, de oorzaak ligt helemaal bij onze vlieglocatie…

We hebben namelijk startbanen van amper twee meter breed. Starten gaat bij hoog gras op de velden dan nog wel, maar bij de landing raken de vleugels meteen de hoge halmen aan de kant van de baan. Niet zo goed voor mijn mooie toestellen.

Gisteren waren de omstandigheden echter ideaal. Door de vele regenval van de afgelopen periode kon de boer nog steeds niet maaien. Gevolg: meer dan 60 cm hoog gras dat lekker als valbreker werkt bij de landing in het veld. Met de wielen ingetrokken, dat wel. Tijd dus om eens twee van mijn mooie warbirds aan de tand te voelen. De een had een vol jaar niet meer gevlogen, en de ander zelfs twee…

Ze zijn van het stilstaan onderhand wel bijzonder lui geworden! Bij de Mosquito wilde het richtingsroer eerst niet. De hevel zat vast. Toen dat was opgelost kon ik aan de eerste vlucht beginnen. Na de start de wielen op, flaps in en genieten. Een beetje onzeker nog. Maar dat was snel over. Hoe heerlijk om weer eens lekker hoog op te trekken in de blauwe lucht, om dan vervolgens een high speed Low pass te maken…

Het tweede slachtoffer was mijn Spitfire. Hij en de Mosquito zijn halfbroers, want ze komen allebei van Parkzone en uit dezelfde tijd. Goede start, retracts in, flaperons neutraal en gaan! Na een dikke minuut hoorde ik een knal. Er viel niets van het vliegtuig af, maar Ik zag wel iets links aan de romp hangen. Voorzorgslanding en wat bleek: het was een cabrio geworden! De cockpit was los en hing nog net aan een tapeje aan de romp vast. Gelukkig voor de piloot was het warm weer…

Het was niet minder genieten. Zowel de cabrio als de Mosquito hebben ieder vier lekkere vluchten gemaakt. In gezelschap van de fijne clubleden Emil en Gijs. Wat wil je nog meer…

Rij, vlieg en warbirds voorzichtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s