Blog 56, 2 juni 2021, 01,05u

Blog 56, 2 juni 2021, 01.05u

Vijf jaar…

Vijf jaar. Dat is ongeveer een vijftiende deel van een mooi lang mensenleven. En zo lang bestaat onze modelvliegclub alweer. Sinds gisteren…

Ik herinner me de oprichting nog goed. Acht mannen kwamen op 1 juni 2016 bij elkaar in IJlst. Na een goede vergadering was Elektro Model Vlieg Club (EMVC) Phoenix IJlst een feit. Van de acht aanwezigen was er één fel tegen verenigingen. Dus werden er zeven lid. Een andere achtste volgde al twee dagen later. En al snel hadden we het vereiste aantal van tien leden bereikt, zodat we als club lid konden worden van de KNVvL.

Nu nog even een officiële akte laten opmaken bij de notaris. Dat viel nog tegen! De ene notaris wilde dicteren wat er in onze statuten zou komen. Volgens mij betekent notaris gewoon ‘opschrijver’. Dus die lui moeten niet zo uit de hoogte doen. Een andere schreef per mail: “De verantwoording licht bij mij.” Ja echt: licht met ch! Daar heb ik meteen geen vertrouwen meer in, ha, ha…

Uiteindelijk vonden we een notaris in St. Nicolaasga. Deze stelde precies voor wat wij wilden: wij bepalen wat er in de statuten moet en hij kijkt alleen of dat wettelijk kan. En deze was nog de goedkoopste ook! Die werd het. Vlak voor we met het bestuur naar hem toegingen om te tekenen mailde hij nog: “Meneer de Boer, ik heb uw website bekeken en het enthousiasme spat er vanaf.” Kijk, dát bedoel ik nou…

Mede door dat spatten hebben we op dit moment al 77 leden. Daarmee zijn we een hele grote…

Rij, vlieg en spat voorzichtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s