Blog 57, 3 juni 2021, 0954u

Blog 57, 3 juni 2021, 09.54u

Acht jaar…

Mijn blog van gisteren ging over vijf jaar. Dat zijn de vijf jaar dat onze mooie modelvliegclub bestaat. Wat nog iets langer bestaat, is onze ideologische modelvliegschool. Officieel bestaat die sinds 1 april acht jaar. Maar ik was er al een jaar eerder mee begonnen. Negen jaar dus. Een tiende deel van een héél lang mensenleven…

Toen ik een kleine tien jaar terug leerde modelvliegen, had ik al vlug door dat het lesgeven bij die toenmalige club te wensen over liet. En dan druk ik me zacht en mild uit… Helaas kwam ik er langzaam achter, dat dit een fenomeen is dat bij heel veel clubs elders ook aan de hand is. Beginners worden gewoon niet goed geholpen en begeleid. En dat is structureel. Helaas. Zelf kom ik uit de instructie van de bemande luchtvaart. Ben zelfs baasje geweest van een vliegopleiding. Dus dacht ik dat beter te kunnen. En als je onze cijfers ziet, dan is dat ook zo. Cijfers liegen niet.

Wat is het toch fijn om mensen te kunnen helpen. Of ze nu helemaal aan het begin staan of elders niet aan hun trekken komen, het maakt niet uit. Ze weten me te vinden, dát wat telt…

Ik hoop dit mooie instructiewerk nog een paar jaar met plezier te mogen doen. Als ik over de tien jaar heen ga, dan ben ik tevreden. Dan mogen anderen mijn voorbeeld volgen…

Rij, vlieg en volg voorzichtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s