Blog 58, 4 juni 2021, 01.13u

Blog 58, 4 juni 2021, 01.13u

Miele…

Sommige mensen hebben examenvrees. Een normale en eenvoudige taak, die ze anders goed kunnen doen, verandert in een berg waar ze niet overheen komen als ze het woordje ‘examen’ hebben gehoord. Dat komt dus ook voor in de modelvliegerij. En daar hebben wij wat op gevonden…

De truc is eigenlijk vrij simpel. Als we een cursist hebben waarbij we bovenstaande vermoeden, en dat kunnen wij als goede instructeurs (ahum) heel goed zien, dan doen we het volgende. We doen net alsof we ter oefening van de stof alle manoeuvres voor het examen gaan vliegen. Als de kandidaat dat twee keer met goed gevolg heeft laten zien, dan vertellen we dat hij of zij is geslaagd. Het werkt!  Zowel bij het simulatorvliegen als bij het echte vliegen buiten…

Gisteren hadden Roland en ik een kandidaat voor het online examen simulatorvliegen. Dat is qua inhoud overigens hetzelfde als het KNVvL examen A Motor buiten. Aanvankelijk zou Roland het examen afnemen en ik zou meekijken. Maar aangezien de kandidaat volgens ons stressgevoelig was, had hij een plan. Hij zou aan het begin van de sessie zeggen dat de reparateur voor zijn wasmachine aan de deur stond. Dan zou ik de kandidaat voorstellen om tijdens zijn afwezigheid een oefensessie te houden. Wat dus in werkelijkheid de eerste run van het examen was. Als die sessie goed was, zou ik bij Rolands terugkeer vragen of hij een Miele wasmachine heeft. Dan zou hij weten dat de run voldoende was. Als ik een ander merk zou noemen dan was het mis…

Maar het was een Miele! Toen liep het plan wéér anders. Nu moest IK even weg, want een clublid uit Soest was in de buurt en kwam een bakkie doen. Ondertussen hield ik een oog en oor op de pc gericht. Zo kon ik constateren dat ook de tweede run met Roland een Miele opleverde. En gisteravond slaagden er nóg twee man voor het felbegeerde getuigschrift. Een daarvan is pas 9 jaar! Drie getuigschriften op één dag, dat zijn zes Miele’s…

Rij, vlieg en Miele voorzichtig…

Foto door Ekaterina Belinskaya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s