Blog 59, 5 juni 2021, 01.22u

Blog 59, 5 juni 2021, 01.22u

Gemalen reekalf…

Dat is nu net wat we niet willen! De berichten duiken alweer op in de media. Het gras op de velden staat hoog en moet worden gemaaid. Door de vele regenval van de afgelopen maanden kon dat niet eerder. De boer wist te vertellen dat het sinds 1983 niet zo nat was geweest in het voorjaar. Bij ons veld had ik zelfs 60 cm hoog gras gemeten. Dat heb ik nog niet eerder gezien…

Als ik mijn vliegtuig startte, dan moest ik uitkijken dat de vleugels het hoge gras niet raakten. Best wel lastig met een baantje van 2,5 meter breed. En het landen is helemaal een crime: de kist slaat meteen om als een vleugel de remmende kracht van hoog gras ervaart. Maar het goede nieuws is: er gaat gemaaid worden!

Van de week belde de jager. Of ik een drone met camera had. Hij wil de pasgeboren reekalfjes vanuit de lucht opsporen, zodat ze niet worden vermalen door de gigantische grasmachines van de boeren. Nou heb ik wel veertig drones, maar dat komt omdat de wetgever vindt, dat alle onbemande luchtvaartuigen drones heten. Al mijn modelvliegtuigen dus ook. Maar zo’n multikopter, in de volksmond nog altijd hardnekkig als enige ‘drone’ genoemd, die heb ik niet…

Gelukkig kon ik lid Peter charteren. Hij bezit er wel zo’n ding en gisteravond konden we de zoektocht beginnen. Het werkte wel, maar er werd geen kalfje gevonden. Wel een verwilderde kat. En nu maar hopen dat we ze niet over het hoofd hebben gezien…

Rij, vlieg en maal voorzichtig…

Een gedachte over “Blog 59, 5 juni 2021, 01.22u

  1. Mooie actie met de Drone. Het maakt verschil als de boer van binnen naar buiten wil maaien. Dieren hebben dan de mogelijkheid te vluchten. Maaien van buiten naar binnen maakt dat dieren zich ingesloten voelen en daardoor niet vluchten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s