Blog 63, 9 juni 2021, 12.29u

Blog 63, 9 juni 2021, 12.29u

Topdag…

In blog 45 had ik het al over watervliegen. En over hoe graag ik dat doe. Dat was op 22 mei. Maar het kwam er niet van. Te druk met lesgeven en andere zaken. Tot gisteren Hans appte… Op de planning stond een paar lesvluchten buiten met Nienke, een leuke kandidaat. Ik nodigde Hans uit om aan te haken, maar hij verkoos het watervliegen in de avond…

Na de koffie en thee gingen Nienke en ik tegen elven naar het veld. Mooi weer met bijna geen wind, perfect! Drie goede lesvluchten. Tussendoor maakte ik ook drie vluchten, waarbij veelvuldig een para dropte. En dan telkens landen op het pas gemaaide stoppelveld. Het was een heerlijke ochtend en gezellig…

Hans zou om 19.00u bij me zijn. Hij was er al om half zeven… Koffie en gaan! Bij aankomst in de Wijnsloot, in tegenstelling tot de naam een breed stuk water, lag er een boot aan de steiger. Het stel van die boot kwam meteen op ons af. “Wat een toeval”, sprak de man. “Liggen we hier helemaal alleen, komt er hier in the middle of nowhere een stel on te modelvliegen…” Bleek dat die man ook aan modelvliegen deed! In Sittard, Limburg. En met hele grote modellen…

Ik mocht de Tundra van Hans starten en invliegen. Dat ging zonder problemen. Hierna gaf ik de zender aan Hans en toen had ik geen kind meer aan hem.

Al mijn vier watervliegtuigen vlogen. De Robbe Air Beaver, de Parkzone Icon A5, de Hobbyzone Supercub LP én de Micro Cub SS. Die laatste had ik ooit van Hans gekregen. Hij was behoorlijk gecrasht en hij gaf hem aan mij. Nadat ik hem had opgelapt, weer als nieuw, monteerde ik er originele drijvers onder. En zo zag Hans ook zijn oude vliegtuig een nieuw leven hebben…

De laatste landing deed ik precies bij zonsondergang. De lichtjes op de Beaver reflecteerden in het gladde water. Vanzelfsprekend sloten we de dag af met een biertje bij de tuinhaard. Clubbier, dat dan weer wel…

Rij, vlieg en topdag voorzichtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s