Blog 64, 10 juni 2021, 10.51u

Blog 64, 10 juni 2021, 10.51u

Hoogzomer…

De meteorologische zomer is begonnen. En al op 1 juni. De astronomische zomer, de zonnewende, laat nog 11 dagen op zich wachten. Niet te geloven hoe een nat en te koud voorjaar we hebben gehad! Sinds 1983 niet meer gebeurd, zo vertelde de boer van wie ons vliegveld is. Daarom kon er ook pas zo laat worden begonnen met het maaien van het gras voor het vee, de zogenaamde eerste snede. Een klein wonder eigenlijk dat ik tot en met mei dit jaar al een kleine 900 modelvluchten heb gemaakt…

Maar nu is het veld weer mooi kaal. En meteen helemaal geel! Sinds begin juni valt er immers geen spat regen meer. Wat een land met weer van uitersten!

’s Avonds gaat de zon hier pas om tien uur onder. Lekker lang vliegen dus. Vaak windstil en de laatste dagen een strakblauwe lucht. Een genot. En nu kan ik gerust nog om 19.00u een online vlieglesje geven. Om daarna nog lekker even buiten te vliegen…

Ik vind ook het gaaf om laat in de jacuzzi te zitten en te kijken naar het laatste streepje daglicht. Eigenlijk wordt het in deze dagen helemaal niet meer donker…

Ik besprak deze hoogzomerperiode gisteravond met Hans. Hij vindt de ‘voorzomer’ het mooist. Dan zijn er nog allemaal beloftes, zo zegt hij. Als de zon eenmaal na 21 juni weer steeds een minuutje eerder onder gaat, begint het verval. Het mooist zomerweer komt overigens toch vaak in juli en augustus. Maar pas op, vóór je het weet gaan we weer richting de kerst! Dus geniet er nu van…

Rij, vlieg en hoogzomer voorzichtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s