Blog 66, 12 juni 2021, 01.27u

Blog 66, 12 juni 2021, 01.27u

Brevet…

Wij als vliegschool leiden mensen op. Logisch. En als ze een beetje kunnen vliegen, willen ze hun brevet halen. Ook logisch. Daarvoor hebben we onze modelvliegclub opgericht. Het idee was dat de geslaagde vliegers daarna met hun felbegeerde papiertje de wijde wereld in zouden trekken…

Maar het vreemde is, dat de meesten daarna ook lid blijven van onze vereniging EMVC Phoenix IJlst. Zo hebben we er al 77 én nog drie donateurs. Zal wel iets te maken hebben met behulpzaamheid, gastvrijheid en gezelligheid…

Gisteren ook weer zo’n dag. Vanaf 11.00u bij mij thuis koffie. Daarna les gegeven aan drie man, Bart uit Graft (NH), Jan uit Sneek en Jan uit Dokkum. En ook nog een examen A Motor van de KNVvL afgenomen. De geslaagde heet Henk en kwam er helemaal voor uit Paterswolde. Zijn vriend Jan kwam met zijn vrouw Lysbert uit Bedum (Gr), die zelf ging fietsen in de omgeving. Jan zou lekker voor zichzelf vliegen. De Jan uit Dokkum is al bijna 83 jaar, je moet het toch maar doen… Tenslotte was daar onze trouwe examinator Roel, die me weer als vanouds bijstond. Na afloop een biertje op kosten van de club. Daarna eten met Bart en Gonnie, die weer een lekkere maaltijd had bereid. Na de avondkoffie heb ik Bart nog getrakteerd op een mooie rondvaart door IJlst op onze Hobie, de trapkajak. Al met al een drukke dag, understatement… Vandaag maar eens naar The Eagles voor een gezellige Fly-in…

Rij, vlieg en brevet voorzichtig…

Geslaagde voor het KNVvL brevet Henk:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s