Blog 67, 14 juni 2021, 14.27u

Blog 67, 14 juni 2021, 14.27u

Vlieg in…

Volgens blog 62 had ik enorm veel zin in de Fly-in bij The Eagles van afgelopen weekend. En dat was ook zo. Nou mijn verwachtingen zijn zelfs nog overtroffen…

Op de eerste dag, zaterdag 12 juni, was het best wel druk. Ook van onze club waren er verschillende mensen. Al waren natuurlijk niet alle 78 leden aanwezig… Het grootste probleem was toch wel de harde wind. Alleen de bikkels vlogen dus. Het was een leuk weerzien met oude bekenden van de club waar ik tien jaar geleden begon…

Zondag was een veel betere dag. Zowel qua weer als gezelligheid. Niet dat het zaterdag niet héél gezellig was hoor. Integendeel zou ik zeggen. Maar zondag was het veel minder druk, zodat er meer gelegenheid was voor goede gesprekken.

Ik had zeven vleigetuigen bij me. Een paar daarvan hadden al lang niet gevlogen. Omdat ons eigen veld er niet geschikt voor is. Zo was er mijn FMS Stuka, die al twee jaar stof hing te happen. En dan de Habu, mijn eerste model uit 2011. Die had maar liefst vier en een half jaar niet gevlogen… Maar gisteren gingen ze alle zeven omhoog! Ik heb zelfs nog een instructievlucht gemaakt met mijn Twinstar.

Punt was wel dat ik aardig wat onderdelen verloor. Veelal liet de oude lijm los. Daar valt vooraf niet op te controleren. Van de Spitfire kwam een kanon los (minder goede landing), van de Mosquito verloor ik een stuk van het richtingsroer dat al tig keer was gelijmd (blij dat ik er vanaf ben), van de Stuka een stukje aileron en vleugeltip (weer een ‘scheisse landung’) en van de Habu zelfs de hele cockpit (bij het op de kop vliegen). Het vinden daarvan viel nog tegen. Daarover volgende keer!

Rij, vlieg en vlieg in voorzichtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s