Blog 71, 19 juni 2021, 01.14u

Blog 71, 19 juni 2021, 01.14u

Practical joke…

Tja, mijn Beaver is weggevlogen. Gistermiddag nog een uitgebreid rondje van 10 kilometer met de fiets om te zoeken. Veelvuldig afgestapt om met mijn Russische 12×40 verrekijker de weilanden af te speuren. En alle bomen. Zilts… Maar dat komt omdat hij op dat moment al door een boer was gevonden en in zijn huis gelegd. Al wist ik dat toen nog niet…

Tegen zes uur belde die boer. Een bekende, want twee weken geleden hebben Peter en ik hem nog geassisteerd met een drone met camera, om te zoeken naar reekalfjes. Zie blog 59… Hij had mijn Beaver gistermorgen gevonden bij het naar buiten laten van de koeien. Bleek hij toch nog in het vlieggebied te liggen! Ik sprak af dat ik het verloren gewaande vliegtuig rond kwart voor zeven zou komen ophalen…

Even na zessen zag ik onder het gordijn door benen langs het huis komen en wegrennen. Ik keek door een ander raam en herkende twee clubleden, Martijn en Nienke. Ik naar de voordeur. Ik riep: “Wat moet dat daar?” “Shit”, hoorde ik terug. Ze waren pamfletten aan het ophangen: ‘Vermist! Wie weet waar onze Beaver is? Laatst gezien donderdag 17 juni omstreeks 20.10 op ongeveer 200 m hoogte…’ En: ‘Wij missen hem erg.’  

Ik kan zo’n grap wel waarderen. Martijn had het eten koken gelaten voor wat het was en hij had meteen actie ondernomen. Ze waren zelfs bij het prikbord van de supermarkt in IJlst langs geweest, alwaar ze ook nog clublid Gijs tegenkwamen. Die wilde ook wel met het pamflet op de foto…

Nienke en Martijn kregen een kop thee, waarna ze huiswaarts gingen om alsnog te eten, en ik ging mijn Beaver halen. Hoe ik hem aantrof? Tot morgen!

Rij, vlieg en joke voorzichtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s