Blog 83, 3 juli 2021, 23.14u

Blog 83, 3 juli 2021, 23.14u

Vandaag kwam Bas weer eens over de afsluitdijk. Om te lessen. Dat was een mooi poosje geleden. Komt door de crisis. Van corona. Meer dan een jaar heeft het geduurd voordat Bas weer eens aan vliegen toekwam. Maar vandaag was het zover…

Héél gezellig, die Bas. Een eind in de dertig en een joviale kerel. Goed gezelschap dus. We besloten om eerst een paar vluchten aan de kabel te doen met de Charter van de vliegschool. Om er weer een beetje in te komen.

Na de koffie dus naar het veld. Bas bleek het vliegen nog niet verleerd: ook al had hij het een jaar niet gedaan, hij was keurig in staat om mooi hoogte te houden én rustige bochten te vliegen.

Na een paar vluchten gingen we naar ons clubhuis om te pauzeren. Kon ik meteen de derde vrije training van de Formule 1 zien. Versneld afgespeeld, dat wel…

De tweede sessie gingen we op pad met de Pandora van Bas. Dat duurde twee vluchten en toen deed de motor het niet meer. Viel tegen. Dus wéér naar huis en repareren. En meteen de kwalificatie van de F1 zien…

Uiteindelijk bracht een andere ESC de uitkomst. Waarschijnlijk was de originele regelaar met zijn 30 Ampère iets te zwak. Dus voor de derde keer naar het veld gelopen. Voordeel is dat ik vandaag niet meer extra hoef te sporten!

De dag werd traditioneel afgesloten met een clubbiertje. Bas ging tevreden huiswaarts. Hij heeft ook nog een paar goede starts en landingen gemaakt. Zo waren we weer een hele en vooral mooie vliegdag in de weer. Mijn logboek toont voor de maand juli al 41 vluchten…

Rij, vlieg en les voorzichtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s