Blog 91, 11 juli 2021, 21.35u

Een supergave non vliegdag…

Gisteravond ging ik toch nog een paar vluchten maken. Had alles te maken met vandaag. Want we zouden familiedag hebben. Er moesten nog drie achterstallige verjaardagen worden ‘afgewerkt’… Er hing al lang een heteluchtballon oost van het veld. Toen ik de mand bijna kon zien werd het tijd om te stoppen. Als voormalig luchtvarende weet ik namelijk heel goed dat luchtreizigers, en zeker de captains, een hekel hebben aan modelvliegtuigen…

Tijdens het terug naar huis lopen zag ik de ballon heel laag boven ons vliegveld hangen. Die zou zeker op ons veld gaan landen! Maar thuisgekomen zagen we hem niet meer. Dus nam ik de fiets. Hij bleek toch wat verderop terecht te komen. Even dacht ik dat hij de grote windmolen van Zijsling zou raken, maar daar ging hij mooi achterlangs. Om vervolgens meer dan een kilometer van ons veld op de grond te belanden. Wat zeilen die dingen toch nog ver. De bergingsploeg was er meteen bij…

Vanmorgen iets eerder opgestaan en er was nog een dik halfuur voor de kinderen zouden arriveren. Dus gauw naar het veld voor tóch een paar vluchtjes. Fanatiekeling… Toen ik na de controlcheck gas gaf om uit de hand te lanceren, begon de motor vrijwel meteen te rammelen. Propeller gebroken! Tijd om weer naar huis te gaan. Een nieuwe prop zat er zó op, maar de rest van de tijd kon ik beter besteden aan het ophangen van de slingers…

Een super dag met de kinderen en kleinkinderen volgde. Veel cadeautjes voor de drie has been jarigen… Lily en ik gingen vanuit de tuin vissen. De tienjarige ving de eerste vis. Daarna ving ik een grote. Met veel moeite kon ik de eindstand nog op 2-2 brengen…

Met Roos, de jongste van zeven jaar, ging ik nog in de jacuzzi. Man wat is zo’n kleine druk! We sloten de dag af met een heerlijke barbecue. Weer super geregeld door mijn lief. Zoals ze altijd alles puik regelt… Hierna ging iedereen huiswaarts en mijn lief ging naar haar zieke moeder in Ede. Ik kon nog gaan vliegen! Maar een flinke bui verhinderde dat. Wat geeft het…

Nu na deze blog maar de finale van het EK afkijken. Ik weet al dat Engeland binnen twee minuten op 1-0 stond. Tegen Italië…

Rij, vlieg en non vlieg voorzichtig…

Foto door Pixabay

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s