Blog 98, 29 juli 2021, 23.56u

Zender…

Ja trouwe lezer, je zult je onderhand wel afvragen waar ik bleef… Nou, ik heb een time out genomen. want een mens wil toch ook wel eens iets anders. Vakantie of zo. We zijn een weekje lekker wezen fietsen. Rondje Waddenzeekust. Helemaal droog gehad! Maar we waren nog niet thuis of de laatste camping waar we hebben gestaan stroomde onder water. Gekke tijden… De accu is weer opgeladen en laat ik de vliegperikelen van de afgelopen week bespreken…

Na het debacle van Max in Groot Brittannië ging ik in de avond nog even vliegen. Twintig meter van huis kwam ik er achter dat ik mijn paraplu was vergeten. Nou, ik zal de bui wel zien aankomen. Niet dus. Al bij de tweede vlucht brak de hel los. Ik wist niet hoe snel ik moest landen en inpakken. Doornat kwam ik thuis aan. Mijn DX8 zender bleek ook water te hebben gemaakt. Geen probleem, vaker gehad… Open schroeven en aan de lucht laten drogen. Morgen zal hij het wel weer doen. Net als die eerdere keren. Niet dus. Dagenlang heb ik van alles geprobeerd. Spuitlucht, contactspray en veel geduld. Hij wilde niet meer uit. Dus dan de accu maar los…

Na een paar dagen wilde ik ermee proberen te gaan vliegen. Ik zou de accu aansluiten en hem dan de hele sessie aan laten. Nou, hij bond niet eens met de vliegtuigen! Ik denk dat het niet eens het vocht was. maar puur toeval. Met deze machine heb ik al meer dan 10.000 vluchten gemaakt! Meer dan met al mijn eerdere zenders samen. Gewoon versleten misschien?

Gelukkig heeft vriend Roland vorig jaar mijn oude DX8 (de zilvere) een service- en reparatiebeurt gegeven. En alles daarvan werk weer! Er stonden zelfs nog vliegtuigen van me in, dus ik hoefde mijn favoriete kisten alleen maar met deze zender te binden. En toen bleef het deze week maar doorgaan met het slechte weer! Eerst nat met nare buien. En toen ook nog veel wind. Dagenlang…

Maar vanavond vond ik een gaatje met wat minder wind. Dacht ik. Toch nog vijf vluchten gemaakt met twee vliegtuigen. Wel werken met die harde windstoten! Hoe dan ook, heb ik tóch nog mijn tweehonderdste vlucht van deze maand juli gemaakt!

Rij, vlieg en zender voorzichtig…

Een gedachte over “Blog 98, 29 juli 2021, 23.56u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s