Blog 102, 13 augustus 2021, 22.45u

Blog 102, 13 augustus 2021, 22.45u

Vrijdag de dertiende…

Vandaag is het weer eens vrijdag de dertiende. Je moet er maar in geloven… Of niet. Vroeger zat ik er niet zo mee. Maar de vorige vrijdag de dertiende was voor mij een heuse horrordag…

Die vorige, dat was vrijdag 13 november jongstleden. En toen werd ik getrakteerd op een flinke hartaanval. Gelukkig kwam het weer goed. Mijn hart bleek nauwelijks tot niet beschadigd. Vorige week nog belde de cardioloog. Hij wil me in december nog een keer zien. Als het dan zo doorgaat als nu, dan stoppen de periodieke controles… Zelf doe ik er ook alles aan. Zo ben ik structureel al ongeveer 10 kilo kwijt. Anders eten en veel bewegen. Dat is bij mij dagelijks wandelen, fietsen of kajakken. Het werkt!

Vandaag dus weer zo’n vrijdag de dertiende. En uitgerekend vandaag mocht ik me melden bij de tandarts. Hoe verzin je het… Gelukkig viel het mee.

Iets anders. Veel tijd gestoken in het oplossen van een geschil met iemand van een andere club. Veel excuses aangeboden ook. Maar zojuist kreeg ik wéér een lang epistel van hem. Daaruit blijkt dat hij er niets van begrepen heeft. En niets geleerd. En mij maar de les lezen en beledigen. Ik zou ook al geen mensenkennis hebben. Nou, hij dan… En aan zelfreflectie ontbreekt het hem ook…

Dan het vliegen vandaag. Extra voorzichtig, dat wel. Vanmorgen stond er een wind kracht vier. Was niet echt leuk. Toch vijf vluchten kunnen maken. En nog veilig ook. Toen zou ik iemand helpen met het afstellen van zijn simulator. Gelukkig had hij alles zelf al in orde. Viel mee dus. Ook dat is vrijdag de dertiende…

Vanavond weer vliegen. Het woei nog steeds hard. Bij de eerste vlucht schoot de strut onder de vleugel los. Die vleugel dreigde serieus dubbel te klappen. Ik wist niet hoe snel ik een noodlanding moets maken. Gelukt… Dan maar lijmen en naar de persconferentie kijken. En toen zag ik dat de wind afnam. Tot het donker kon ik nog lekker vliegen. Met een andere kist, dat wel… Toch weer 9 vluchten erbij. Het totaal van augustus staat op 80…

Rij, vlieg en vrijdag de dertiende voorzichtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s