Blog 107, 20 oktober 2021, 12.23u

Parachute…

Nauwelijks had ik twintig meter gelopen op de vooraf bepaalde kijklijn, of ik zag hem liggen. Nét naast die lijn. Mijn kleine poppetje met parachute. O, wat was ik blij. Vanaf 14 september was hij vermist. De chute was niet open gegaan en hij was op hoge snelheid onder het hoge gras verdwenen. Omdat ik les stond te geven aan Kees (70+), kon ik er niet direct naartoe. En zijn zoon Erwin (40+) deed het ook niet. Daarna heb ik afgelopen maand zeker tien keer een uur gezocht, zonder resultaat dus. Tot zaterdag 16 oktober. Een gedenkwaardige dag. In meerdere opzichten…

Die zaterdag 16 oktober zou ik aftreden als voorzitter van onze club EMVC Phoenix IJlst. Om 10.59u. De Bijzondere Leden Vergadering zou om 11.00u beginnen en dan zou er een nieuw bestuur komen. Ik zorgde dat ik om 10.59u een vliegtuig in de lucht had. Zodoende zou ik waarschijnlijk de enige voorzitter zijn, die stond te vliegen op het moment dat hij aftrad. Vriend Ronald was erbij. Mooi vind ik zoiets…

Na die vlucht zei ik dat ik even naar de parachute op zoek ging. Ze hadden gemaaid en ik moest niet wachten tot het gras tot balen zou worden verwerkt…

Zoals gezegd zag ik het ding meteen liggen. Kletsnat maar wel intact. De maaier was er kennelijk overheen gegaan…

Even te drogen hangen…

Op maandag 18 oktober was de para droog en het weer ook. Wel harde wind, tegen kracht vier aan. Maar ik ging droppen! Negen vluchten gemaakt en even zovaak de para gedropt. Vanaf ongeveer 30 meter hoogte. Wel goed mikken met die wind… Eén keer landde de parachute precies in de pit, en één keer precies voor mijn voeten. Zie de foto’s. Niet aan geknoeid…

In de pit geland…
En precies voor mijn voeten. en dat van 30 meter hoog bij windkracht 4…

Rij, vlieg en parachute  voorzichtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s