Blog 109, 25 oktober 2021, 21.19u

Repareren…  

Als je veel vliegt, of zoals ik héél veel, dan gebeurt er nog wel eens wat. En bij dat gebeuren gaat er nog wel eens wat stuk. Een verkeerde landing of stuurfout is zó gemaakt. Want vaak vlieg ik met véél te harde wind… En dan is het repareren. Maar natuurlijk beschik ik over meerdere vliegtuigen. Wat zeg ik, zo’n kleine 40 heb ik er vliegklaar staan. Als ik dus schade vlieg, dan zet ik dat toestel apart om te repareren als het eens geen vliegweer is. Vorige week hadden we veel van die natte Niet Vlieg Dagen (NVD’s)…

Maar liefst vier kapotte vliegtuigen stonden op me te wachten. En nog een Calmato waarvan het zwaartepunt niet deugde. Mooie week om daar iets aan te doen… Zoals gezegd was het vorige week dus héél slecht weer. Voor het eerst zag ik dat de sloten waren overgelopen. Het water stond gewoon in de weilanden…

De reparaties verliepen voorspoedig. Ook het zwaartepunt van de Calmato kon worden opgelost met een flink stuk lood. Dat heb ik veel in voorraad, want ooit heb ik mijn dak (uit 1850) laten vervangen en daar zaten geen nokvorsten op, maar 12 meter bladlood. De aannemer probeerde het te jatten, maar ik haalde het gewoon weer van zijn vrachtwagen af…

De vijf in te vliegen gerepareerde kisten…

En dan was het ineens zaterdag. Mooi weer en geen wind! Dus de eerste twee kisten ingevlogen, de LiDL (motor)zwever en de HK Trainstar. Allebei goed! In de middag kwam Roel ook vliegen en toen nam ik de Twinstar en de Beaver mee. Weer allebei goed. Dat was vier… Die Beaver maakte zijn 1300ste vlucht, iets waarvoor ze helemaal niet zijn gemaakt…

Op zondagmorgen was de Calmato aan de beurt. Die had ik eind augustus al binnen, samengesteld uit de vleugels va mijn allereerste Calmato uit 2011 en een gerepareerde romp. Ook die vloog perfect!

Als afsluiter van het weekend nog met de boot op pad geweest om te watervliegen. Door het hoge water kon ik maar nét onder de brug door… Aanvankelijk was er een beetje veel wind (golven!). Maar tegen zonsondergang was het windstil. Gaaf! Een intensief vliegweekend met 34 vluchten in totaal. 17 op elke dag. Vandaag heb ik dus maar eens NIET gevlogen…

Rij, vlieg en repareer  voorzichtig…

Een gedachte over “Blog 109, 25 oktober 2021, 21.19u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s