Blog 110, 31 oktober 2021, 14.30u

Helikopter…  

Vannacht is de wintertijd weer ingegaan. Dat betekent dat het alweer vóór zes uur donker wordt. Het buitenvliegen wordt dus weer iets beperkter. In de wintermaanden ga ik wekelijks op donderdagavond naar een sporthal in Joure, waar we met een groepje doen aan indoor helkoptervliegen. Al is het maar een uurtje per week, het is hartstikke leuk. Helaas heeft het indoorvliegen door corona anderhalf jaar stil gelegen…

Nou heb ik wel een dingetje met modelhelikopters. Zeg maar gerust een haat- liefdeverhouding. En dat ondanks dat ik dertig jaar in bemande helikopters heb rondgevlogen…

Je hebt er zo weinig aan. En je kunt er zo weinig mee doen. Het hoveren gaat wel. Velen noemen dat hoeveren, maar dat vertaal ik maar als stofzuigen. De Amerikanen, en die kunnen het weten, spreken van huveren. Dus spreek ik het ook maar zo uit. Stoïcijns als ik ben…

Dat hoveren gaat dus prima. En het is ook spectaculair. Maar zodra ik voorwaarts ga vliegen en bochten maken, dan gaat het vaak fout. Nog steeds, na acht jaar stoeien met modelheli’s… Je ziet de stand in de lucht bij een heli nu eenmaal veel moeilijker dan bij een vleugelvliegtuig…

En toch heb ik het helivliegen gemist! Sinds drie weken kan het binnen echter weer. De rrste keer was ik wel erg roestig, zo na anderhalf jaar. Maar dat ging al vlug over. Afgelopen donderdag heb is zelfs al een paar cirkels gevlogen. Een echte overwinning op mezelf…

Rij, vlieg en helikopter voorzichtig…

2 gedachten over “Blog 110, 31 oktober 2021, 14.30u

  1. Ik meende dat de dagen korter werden maar Bald plakt zomaar 1 dag bij de maand oktober aan.
    Altijd al gedacht “die is zijn tijd ver vooruit”… Noot Bald; ik had per ongeluk 32 oktober geschreven, in plaats van 31. Dank voor de opmerkzaamheid Roel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s