Blog 113, 18 november 2021, 00.34u

Afsnijden…  

We lopen wat af. Naar en van het vliegveld. Soms wel drie keer per dag. En dat tikt aardig aan. Moet je weten, retour huis-vliegveld is al gauw zo’n 1200 tot 1600 meter. Dus als ik dat op één dag drie keer heb gedaan, dan hoef ik voor mezelf niet meer te sporten, ha, ha! Want dat sporten moet elke dag. Voor het hart en de algemene gezondheid. We sporten wat af: dagelijks drie tot zes kilometer wandelen, tien kilometer fietsen of vijf kilometer op de trapkajak…

We voelen ons er goed bij. Samen met een beter menu, vooral minder en gezonder, ben ik al structureel tien kilo kwijt.

Terug naar het onderwerp van de dag: afsnijden. Ken je dat? Als mensen een stukje van hun route kunnen afsnijden, dan zullen ze dat ook doen. Altijd. En zo zie je in parken en dergelijke van die smalle paadjes als vebinding tussen de officiële paden. Die smalle paadjes worden olifantenpaadjes genoemd. Nee, ik weet ook niet waarom. Want ik heb nog nooit een olifant op zo’n paadje gezien…

Omdat ik dagelijks zoveel loop, snijd ik graag eens een stukje af. Dus tussen mijn huis en de vlieglocatie is ook zo’n olifantenpaadje ontstaan. Alleen noem ik dat ‘het pilotenpaadje’. Het mag alleen worden gebruikt door vrienden met een modelvliegbrevet. De rest moet gewoon over de openbare weg…

Rij, vlieg en afsnijden voorzichtig…

Het pilotenpaadje. Alleen voor gebrevetteerden...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s