Blog 114, 27 november 2021, 1242u

Waadpak…

Een mysterieus dier, de bever. Je ziet hem bijna nooit. Maar het resultaat van zijn noeste arbeid wél! Toen ik in Amerika woonde ging ik vaak vissen. De beesten zelf heb ik toen niet gezien, maar mooi afgeknaagde boomstammen deste meer. Met een punt als een potlood. Heel herkenbaar. Typisch het werk van een bever…

Alligators zaten daar ook. Best wel eng, als je tegen zonsondergang nog zat te vissen. Want die beesten knagen heel anders… Ik herinner me dat ik ooit in de schemer een hels kabaal in het bos achter me hoorde. Ik met mijn spullen de auto in. Bleek het een amardillo, een onschuldige bijna blinde (vandaar het kabaal) gepantserde ‘muis’ van een halve meter… Hoe dan ook, over alligators ga ik het verder niet hebben, terug naar de bever…

Drie bevers heb ik. Of beter, hád ik… En dan heb ik het over de Robbe Air Beaver. Eén van die drie is een echte ondeugd. Hij was eerder al vele malen gecrasht. En van de week weer eens weg gevlogen. Tijdens zijn 1336ste vlucht. Dat is ook veel te veel voor een schuimpje… Hij was eerder ook weg gevlogen. Op 18 juni. Toen kreeg ik hem binnen een etmaal terug. Mijn telefoonnummer staat buitenop…

Dit keer zag ik waar hij ongeveer moet zijn neergekomen. Vlug naar huis en met de kajak erheen. Gonnie mee. Daar aangekomen was het al donker. Niets gevonden, maar wel een paar natte poten… De volgende dag met de kajuitboot nog eens op onderzoek. Wéér niks. Het ding ligt waarschijnlijk in een stuk ‘onland’. Dat is land dat onder water staat. Met een heleboel riet en bramenstruiken erop. Moeilijk begaanbaar…

Mijn buurman bood me zijn waadpak aan. Een goed idee, waar wij nog niet op gekomen waren. Zodra de regenperiode voorbij is, gaan we nog een keer op pad. Tot die tijd blijft de Beaver waar hij hoort, verscholen in de woeste natuur…

Rij, vlieg en waadpak voorzichtig…

De bewuste Beaver in betere tijden, Hier in Engeland…

Een gedachte over “Blog 114, 27 november 2021, 1242u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s