Blog 116, 30 november 2021, 17.09u

Lichtpuntje…

Vandaag was een enerverende dag! Ik ben al een poosje bezig rond het huis. Met het opnieuw leggen van de tegels. Want dat moet om de zoveel jaar. Het verzakt waar je bij staat. Friesland drijft eigenlijk… Vorig jaar november was ik er ook al mee bezig. Maar ja, toen kreeg ik het aan mijn rikketik. Ambulance met gillende sirenes… Het kwam weer goed…

In het voorjaar ben ik verder gegaan. Maar in de zomer had ik er geen zin in. Lekker vliegen, varen en andere zomerse dingen doen. Dat zware werk vind ik typisch een klusje voor de koudere dagen. Als het droog is tenminste. Je loopt dan toch wel vanzelf warm…

Vandaag dus véél regen. Binnen blijven. Daarom heb ik maar eens een nieuwe modelvliegclub opgericht: Elektro Model Vlieg Centrum Romeo.

Wat? Ik had toch al een modelvliegclub? Ja… had! En ik mag daar niet met je over praten. Van de nieuwe machthebbers. Doe ik dan ook niet.

Zes jaar levenswerk in het putje. Zes jaar ziel en zaligheid er in. Dag en nacht. Zes jaar uiterst gastvrij ook.  Wat is dít een verlaat afscheidscadeau. Of een vervroegd sinterklaascadeau 🙂 …

Hoe dan ook, ik ben met de overdracht ontzettend dom geweest. Dus zoals we vroeger op het werk zeiden: “Eigen schuld is goud waard.” Genoeg erover. Slecht voor diezelfde rikketik.

Gonnie en ik hebben vandaag ons meer dan verdiende erelidmaatschap ingeleverd…

Er is ook een lichtpuntje. Als eeuwige naïeveling heb ik weer eens veel over de mensen geleerd. Misschien kan ik maar beter niet zo oneindig behulpzaam en gastvrij zijn. Ondankbaarheid tiert weelderig. Als onkruid. Dankbaarheid overigens ook wel, maar dan van een minderheid…

Na het grondig wijzigen van mijn beide websites kwam er nóg een lichtpuntje. Het werd droog en ik kon nog even lekker de laatste vijf vluchten van de maand maken. Dat is toch de corebuisiness… Ondanks het vele slechte weer ben ik er in geslaagd om in november 165 vluchten in mijn logboek te noteren. Het was wel vroeg donker zeg! Maar ja, laatste lichtpuntje: over drie weken worden de dagen alweer langer…

Rij, vlieg en lichtpuntje voorzichtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s