Blog 120, 17 december 2021, 13.04u

Strak en glad…

Was het een week geleden nog zonnig met heel weinig wind en wat koud, nu is het al een paar dagen bewolkt met heel weinig wind en zacht. Héél zacht…

De temperatuur gaat steeds vlot naar de tien graden Celsius. Héérlijk… Dus kan ik het niet laten om dagelijks even lekker te vliegen. Daarbij moet ik overigens wel goed plannen, want het is nu onderhand wel héél vroeg donker. En we weten het: in het donker mogen we niet vliegen met modellen, pardon drones. Flauw hoor! Dat moet met goede voorschriften van de overheid toch veilig te regelen zijn…

Maar goed, dan maar overdag. Drie dagen op rij kon ik heerlijk uithalen. Twee keer begon ik bijna te vroeg en zag ik af en toe mijn vliegtuig bijna niet meer. Vorige week had ik dat ook, zoals gemeld in de vorige blog. Maar dat komt altijd goed. Opeens zie je dan de mist optrekken en de zon doorkomen. Prachtig…

Vandaag was het dus bewolkt. Met nagenoeg geen wind. Net als eergisteren en gisteren gaf ik mijn Pandora de sporen. Want die is er in het verleden wat karig vanaf gekomen. Dat krijg je met zo’n 35 vliegklare modellen… Ik zou die Pandora standaard wat vaker moeten gebruiken. Want mán, wat vliegt dat ding mooi…

En wat is vliegen bij windstil weer toch gaaf! De lucht is dan ‘glad’ en het vliegtuig vliegt héél strak. Alsof ie op rails loopt. Een waar genot…

En door al die windarme dagen heb ik deze maand december alweer 100 vluchten in mijn logboek. Best wel een prestatie in deze donkere dagen. Al zeg ik het zelf…

Rij, vlieg, strak en glad voorzichtig…

Die Pandora moet beslist wat vaker aan de bak…

Een gedachte over “Blog 120, 17 december 2021, 13.04u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s