Blog 122, 21 december 2021, 22.35u

Verstild…

Vanmorgen was ik vroeg wakker. Heb ik wel vaker. Adrenaline… Ik ben opgestaan en heb na het ontbijt eerst mijn dagelijkse wandeling gemaakt. Goed voor het hart… Het werd een flinke portie stappen van in totaal meer dan zes kilometer…

Zodoende kon ik genieten van de door de vorst verstilde wereld. En ik zag de zon opkomen op deze officieel kortste dag van het jaar. Magisch moment! En precies op het aangekondigde tijdstip… O wat mooi…

Na de koffie heb ik de maill bekeken en mijn testament opgezocht. Dat moet nodig worden nagekeken en morgen moet ik toch bij de notaris zijn. Over die notaris morgen misschien meer…

Hierna heb ik de randjes van de pas opnieuw bestrate oprit afgewerkt. Het zand was nog hard van de vorst… Tegen de middag was ik ook hiermee klaar en toen ging ik iets leuks doen. Iets dat ik nog nooit zo laat in het jaar heb gedaan. Maar goed dat ik de boot nog niet winterklaar had gemaakt. Ik ben namelijk gaan watervliegen…

Alleen al het boottochtje was een waar genot. Lekker in het zonnetje door de verstilde polders…

En dan het vliegen zelf!  Ik had twee vliegtuigen op drijvers mee: de Robbe Air Beaver en de Hobbyzone Suprcub LP. Geen zuchtje wind en de vliegtuigen vlogen alsof ze op rails liepen. Zó strak… En het was niet eens heel koud in het zonnetje…

Inderdaad ging de zon al een minuut later onder dan gisteren, zoals ik in de vorige blog beschreef. En zoals ook aangekondigd: ik héb genoten van die extra minuut dat het langer licht was…

Een paar minuten na zonsondergang landde ik de Beaver voor de laatste keer. De lampjes reflecteerden in het schemerige water. Twaalf vluchten in deze mooie verstilde wereld, die vandaag een beetje alleen voor mij leek te zijn…

Rij, vlieg en verstil voorzichtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s