Blog 125, 24 december 2021, 00.06u

Romeo (deel 3)…

Waarom toch drie keer achter elkaar een blog genaamd Romeo? Wel, dat komt omdat mijn nieuw opgerichte stichting zo heet. Na het op miraculeuze ‘kwijtraken’ van mijn vereniging, de club die ik al in 2016 had opgericht en waar ik vijf jaar ziel en zaligheid in had gestopt, moest ik een nieuwe structuur ontwerpen…

In die structuur zouden zowel de nieuwe club als mijn oude vertrouwde modelvliegschool moeten passen. En het steeds terugkerende probleem van de oude, maar zeer succesvolle club (met op het hoogtepeunt 84 leden) moest worden opgelost: dat er altijd gedoe was met het vinden en behouden van bestuursleden. Natuurlijk lag dat dan aan mij, ha, ha… De oplossing lag voor de hand: richt een stichting op. Want die mag door slechts één bestuurslid worden bestierd…

Die stichting is er eindelijk gekomen. Eindelijk, want ik was er al sinds augustus mee bezig. Mijn oude notaris deed niet erg mee… Uiteindelijk heb ik een nieuwe notaris gevonden. Pas geleden: op 18 december. En eergisteren konden we al terecht voor het passeren van de akte. Gisteren kreeg ik de akte per mail. En de inschrijving in het handelsregister. En ook nog, o verrassing, de brief van de Kamer van Koophandel met het KvK nummer. Het kan dus wél snel…

Alles is nu rond. De stichting heet voluit: Stichting Nationaal Modelvliegcentrum Romeo. En dan nu het hoe en waarom van die naam…

Allereerst was het dus de naam van het eerste vliegtuig waarmee ik een gehele vlucht maakte als bemanningslid: de Romeo R-183. Ten tweede staat de naam Romeo, samen met Julia, voor romantiek. Beschreven door William Shakespeare. Nou vind ik vliegen ook wel heel romantisch. En ook en zeker modelvliegen… Tot slot is Romeo de roepnaam van de commandant, de ‘grote baas’ zo je wilt, bij het militaire radioverkeer. Dat hoef ik toch niet nader toe te lichten? Na een zeer zware peiode van vijf maanden gaan we weer een mooie toekomst tegemoet!

Rij, vlieg, Romeo (en Julia) voorzichtig…

Romeo R-183, ready for take-off…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s