Blog 126, 25 december 2021, 23.20u.

Kerst ’21…

En dan is het ineens kerstmis. Jonge jonge wat is het jaar snel gegaan! En wat een turbulent jaar… Traditiegetrouw stonden we om kwart voor zes op. Dat is om een leuk schouwspel te onderscheppen… Rond zes uur rijdt er namelijk een auto door ons stadje met daarachter een mooi versierde lange platte kar met feestverlichting. Daarop zit dan een flinke delegatie van ons plaatselijke muziekkorps, uiteraard onder dikke dekens. En dan stoppen ze af en toe en spelen ze kerstliedjes. Hoe cool is dat…

Ik weet nog goed hoe we ervan opkeken, de eerste keer dat we hier woonden. We waren in december 2007 in IJlst neergestreken. Vers dus. We werden rond zes uur wakker van de mooie tonen. We wisten ook niet wat we zagen… Sindsdien staan we elk jaar op, om na het spektakel een kerstontbijtje te eten… Daarna gaat mijn lief weer haar warme nest in en ik ga meestal de kerst ‘invliegen’. Dan begin ik met vliegen als het nog donker is en vlie door tot de zon op is…

Dit jaar dus niet. Het ging niet door, waarschijnlijk vanwege corona. Het was ook stervens koud. Min 5 graden Celsius, met een harde oostenwind… Dus wij een snee kerstbrood en een kop thee en weer het warme bedje in… Tot half tien. Want toen moesten we op omdat mijn lief op de nomiatie stond om in Sneek geboosterd te worden. Hoe verzin je het, op eerste kerstdag…

Nadat dat gelukt was, hebben we een ruime wandeling door een mooie natuurpolder bij ons stadje gemaakt. In de stralende zon onder een strakblauwe lucht. Alleen onder nul… Goed voor de verspreiding van de vloeistoffen uit de spuit… Dat wandelen ging bovenmatig goed met de lage gevoelstemperatuur! Een wollen das voor de mond en verder hele warme kleding…

Daarna hebben we de opname van “All you need is love” van gisteravond gekeken. En een halve doos tissues later was er nog net tijd om vóór zonsondergang een paar vluchtjes te maken…

En daarbij viel de kou bitter tegen! Gelukkig kon ik schuilen in de luwte van een stapel hooibalen in plastic. Net goed genoeg om drie vluchten vol te maken voordat mijn vingers en tenen eraf vielen…

Rij, vlieg en kerst voorzichtig… 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s