Blog 127, 1 januari 2022, 23.50u

Nieuwjaar…

Het oude jaar leek als een nachtkaarst uit te gaan. Qua vliegen dan. Regen, regen en nog eens regen. De zachtste eindejaarsperiode ooit…

Gaf niets. Ik was nog moe van al het werk vorige week. En ik had ook nog genoeg te doen. Zo moest ik mijn lief naar het ziekenhuis brengen voor een onderzoekje. En drie uur later weer ophalen. En intussen kreeg ik de felbegeerde booster. En dat allemaal op oudjaarsdag…

Nadat ik mijn lief thuis naar bed had gestuurd om te herstellen van haar diepe roes, kreeg ik zelf last van de prik in mijn linkerarm. Dus op de bank. De regen sloeg met bakken tegelijk tegen het raam…

Maar plotseling werd het rond kwart over twee droog! En om half drie kwam de zon er zelfs door! Dan toch maar de laatste twee vluchten van het jaar maken… Twee maar, want bij de tweede vlucht brak de propeller af. Zo eindigde mijn jaar nog met een noodlanding. Ik had er vrede mee. Het logboek van december én heel 2021 kon worden afgesloten…

Wat was het een krankzinnig jaar! Blij dat ik er vanaf ben. Stel je voor: je bedenkt een modelvliegclub, richt hem op, bent vijf jaar voorzitter en drijvende kracht. En dan, van het ene moment op het andere, ben je hem kwijt. Door goed vertrouwen dat het niet waard bleek te zijn… Bijverschijnsel is dat je er ook een flink aantal ‘vrienden’ mee kwijt raakt. Veelal heel vergeetachtige mensen. Waarvan sommigen ineens héél vijandig tegenover me staan…

Wat doe je dan? Je gaat in een hoekje zitten grienen… NOT! Mooi niet ! Niet ik. Ik sta weer op en ga verder. En zo heb ik meteen een nieuwe club opgericht. En net voor de kerst ook nog een heuse stichting. Nieuwe cursisten en leden stromen alweer binnen. En nu maar hopen dat deze nieuwe vrienden wat minder vergeetachtig zijn. En onthouden wat mijn lief en ik allemaal voor ze doen…

De zon komt op de eerste januari op. De dag is alweer tien minuten langer. Het is rustig weer. En zo heb ik rond het middaguur alweer de eerste vijf vuchten van het nieuwe jaar geboekt…

Rij, vlieg en nieuwjaar voorzichtig… 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s