Blog 130, 8 januari 2022, 16.31u

Modder…

Eergisteren ging ik een nieuw vliegtuig invliegen, zie ook blog 129. Een Swift van Top RC. Een zwever met een EDF. Hij dook telkens met de neus in de grond. Het zwaartepunt lag verkeerd. Thuis alles gerepareed en opnieuw afgesteld. Aan het eind van de middag nog een poging gewaagd. En hij vloog! Maar het ding had nog steeds de neiging om sterk te duiken. En wat ging dat ding hárd zeg! Maar wéér schade, ook aan een vleugel en het staartvlak…

Gisteren was het wéér mooi vliegweer. Dan maar eens met de Trainstar op stap. Op het veld trof ik de zoon van de boer. Hij ging gootjes graven om het overtollige water op de weilanden af te voeren. Wel nodig hoor… Met hem had ik het ook over de blubberzooi bij de ingang van het veld. Er is bijna niet meer door te komen, zeker niet zonder laarzen. Ik kreeg de toezegging dat ze er iets aan zouden gaan doen…

Het vliegen was leuk. Tot de vierde vlucht. De trainstar maakte plotseling een snaprol. Gelukkig op hoogte. Ik zag dat de staart was afgebroken. Ik bleef sturen zo goed ik kon. Het toestel landde op de wielen, midden in het natste deel van het weiland. Einde vliegen, weinig schade…

Dan maar thuis de zaak schoonmaken en repareren, te beginnen met de Swift. Ook mijn mancave opruimen. Héél hard nodig onderhand. Zondag komen er twee voor informatie en voorlichting. Dus dan kan het maar netjes zijn…

Aan het einde van de lange dag was het hok weer tiptop en zag de Swift er weer als nieuw uit. En de Trainstar is van de overvloedige modder ontdaan. Vandaag gevlogen met de Charter NXG. Na acht vluchten begon het heel hard te waaien. Véél te hard. Guur ook, koud gewoon. Toch alweer dertig vluchten deze maand. Eh, dit jaar… Nu lekker naar de vrouw! Maar eerst nog één keer door de modder…

Rij, vlieg en modder voorzichtig… 

Een gedachte over “Blog 130, 8 januari 2022, 16.31u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s