Blog 142, 14 maart 2022, 19.30u

Lekker…

In de vorige blog schreef ik dat ik geen inspiratie had. Nu heb ik dat deste meer. Zojuist heb ik al tot 19.00u kunnen vliegen! De dagen worden alweer snel langer… En als op de laatste zondag van maart de zomertijd weer ingaat, dan kun je al tot 20.30u vliegen. Als het tenminste helder weer is. Want dan is het ruim een half uur later donker dan wanneer het bewolkt is…

Lekker kunnen vliegen dus. Alweer 90 vluchten deze maand maart. Met een gemiddelde vluchtduur van meer dan tien minuten. Nou gaat het deze maand toch al erg goed. Zeker in vergelijking met alle nattigheid en stormen van vorige maand! Met het hardnekkige hogedrukgebied en de bijbehorende milde oostenwind is het een waar genot. Zo kan ik lekker in de luwte zitten achter een stapel van die grote plastic rollen, waar het geoogste gras in zit. Alhoewel het in de schemer snel afkoelt. Maar naast dat het nu droog is, is ook de gemiddelde temperatuur een stuk hoger dan vorige maand…

De velden drogen alweer aardig op. En ook de toegangsweg naar het veld. Dat scheelt een hoop modder aan mijn voormalige legerkistjes. Ik heb ze zowaar vanmiddag gepoetst… Dat de velden weer droog zijn heeft me ook aangezet tot het vliegen met vliegtuigen zonder landingsgestel. Want ook dat scheelt een hoop werk. Nu hoef ik niet meer telkens mijn modellen schoon te vegen…

Zo heb ik onlangs de grote Radian XL zwever (spanwijdte 2,7 meter) ingezet. Er was nog best veel thermiek ook. Dus met gemiddeld 22 minuten per vlucht goed voor het gemiddelde van de vliegduur. En de mooie Mustang die ik vorige zomer van Jan kreeg heeft ook alweer de nodige vluchten gemaakt. Evenals mijn Flying Wing. Kortom, het is lente! Dus buiten klussen kan ook weer. Zo komt de stoep nu ook eens eindelijk af…

Rij, vlieg en lekker voorzichtig… 

Vliegen tot alweer 19.00u…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s