Blog 147, 27 maart 2022, 16.19u

Plons… 

Gisteren had ik een ervaring die nog maar eens onderstreept waarom een goede opleiding zo belangrijk is. En ook een goede mind set! Zeg maar vliegmentaliteit. Want je moet de risico’s bij het modelvliegen nooit onderschatten. Maar soms heeft al dat veiligheidsgevoel niet het gewenste resultaat… 

Ik was lekker aan het vliegen met mijn Flying Wing. Eerste vlucht van de dag. Mooie strakblauwe lucht. Op een gegeven moment dreigde het toestel voor de zon langs te vliegen. Meteen één oog dicht gedaan, want dan heb je daarna nog een goed oog over. Dat niet verblind is. Ook meteen probeerde ik de Wing uit de zon te krijgen. Maar die dingen zijn nogal gevoelig voor een overtrek, een stall… 

En ja hoor, ik stuurde net iets te abrupt en de geachte kist overtrok en raakte out of control. Het viel ook niet mee in dat felle tegenlicht. Hoe dan ook, na een paar mooie zwaaien verdween hij achter het dijkje. Ik er snel naartoe. In de hoop dat hij de overkant had gehaald. Maar nee, ik zag hem keurig in de vaart drijven. Leve het piepschuim. Ik probeerde nog of ik de Wing als een boot kon gebruiken door de propeller als schroef te gebruiken en naar mijn kant te varen. Maar op wat gesputter na gebeurde er niets. De regelaar was dus al ter ziele… 

Wat te doen? Nou, de spullen naar het kanaal zeulen en wachten op de eerste passerende boot. En ondertussen vliegen met mijn andere toestel van de dag: de Switch…  

De eerste vlucht met deze Switch kon ik niet eens afmaken, of daar kwam Truus! Dat was de eerste boot. Truus heette die. De bemanning van Truus was zo vriendelijk om mij te helpen. Zo had ik de Wing snel terug en kon ik verder vliegen met de andere… 

Thuis bleek inderdaad dat de regelaar van e Flying Wing kapot was, met een andere deed alles het weer. Boffen dus. Ook vandaag weer een strakblauwe lucht. Zo kon ik mijn 200ste vlucht van de maand maart maken. Met weer een ander vliegtuig, dat wel… 

Rij, vlieg en plons voorzichtig… 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s