Blog 148, 1 april 2022, 15.01u

Sneeuw… 

Nou, dat was me wat… Hadden we een maand maart met topweer, nog nooit had de zon in één maand zó veel geschenen. Zelfs niet in juli… Maar maart was nog niet voorbij of het begon zowaar te sneeuwen! En dat bleef ook nog eens liggen. Vanmorgen werden we wakker in een witte wereld. En koud dat het ineens was… 

Het voordeel hiervan was, dat ik nu eens even niet bezig kon zijn met het opnieuw leggen van mijn terras. Een paar dagen pauze komt goed uit. Want ik ben er al sinds vóór de oorlog mee bezig. Sinds ruim voor de oorlog zelfs. En dan bedoel ik die in Oekraïne. Wat heet, ik was er al in november 2020 mee begonnen. Maar toen kwam die hartaanval… Hoe dan ook, het begint nu lekker op te schieten. Wat al klaar is ligt er mooi bij. Er gaat echter wel veel straatzand in zeg! Ik schat het op zo’n vijf kuub… 

Nu dus even niet bestraten. Maar lekker oude opgenomen programma’s kijken. En klussen aan mijn vliegtuigen. Door het vele vliegen in maart (230 vluchten!) liggen er weer een paar voor reparatie klaar… 

Vanmorgen kwam een nieuw motortje met de post. Dat kwam mooi uit. Het was voor mijn HK Trainstar, die verder alweer klaar was. De klacht op de vorige motor was extreme resonantie. Ik dacht aan een kromme as. Maar na het monteren bleek dat met de nieuwe motor niet over te zijn. Bleek dat de (ook nieuwe) propeller gebalanceerd moest worden! Oen dat ik ben… 

Nadat ik alles had gefikst en gecheckt, ben ik er toch maar even op uit gegaan om de Trainstar in te vliegen. Bij windkracht vijf! Het bleef dus bij maar één vlucht. Om niet opnieuw schade op te lopen. Maar zo heb ik de eerste vlucht van de nieuwe maand alweer gemaakt. In de nu smeltende sneeuw. En heb ik tijd over voor de volgende kist in de wachtrij. De Trainstar is goedgekeurd…  

Rij, vlieg en sneeuw voorzichtig… 

31 maart 2022. En het bleef liggen tot en met 1 april…

Een gedachte over “Blog 148, 1 april 2022, 15.01u

  1. knutsel weer , heb een oude supercup op geknapt in de hoop dat hij weer de lucht in kan binnenkort..Hoop gauw weer eens langs te komen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s