Blog 149, 2 april 2022, 20.42u

Kleum… 

Net thuis. Van vliegen! Vanmorgen ook geweest, maar toen stond er toch echt te veel wind. Wel twee vluchten gemaakt, om de Trainstar nog eens te vliegen en de Flying Wing weer in te vliegen. Want die was ook weer klaar na zijn natte bad van vorige week. Maar na die twee vluchten opgehouden vóór ik weer schade zou vliegen. De Trainstar was moeilijk in bedwang te houden… 

De middag besteed aan het opnieuw bestraten van mijn erf. Weer… Tot ik geen rug meer over had. Ben wel lekker opgeschoten. Na het eten zou het rustiger worden in de atmosfeer. Dus rond 19.00u weer naar het veld. Nou, dat viel tegen! Er stond nog steeds een windkracht vier. En koud dat het was! Dus maar even uit de wind op het krukje om het af te wachten… En toen nam de wind inderdaad af. Eerst maar weer twee vluchten met de Flying Wing. Die vliegt weer helemaal prima. De laatste vlucht was voor de Trainstar. Want nu was de wind goed geluwd. Maar het was nog steeds stervens koud. Ik stond echt te verkleumen. Met een lange onderbroek onder mijn jeans nog wel… 

Net voor de start zag ik dat het richtingsroer los zat. De in het foam geperste scharnier was over de hele lengte los. Aangezien het richtingsroer tijdens de vlucht niet zo van belang is, behalve bij een tolvlucht dan, ben ik toch maar gestart. Zo kon ik net voor het donker nog een mooi vluchtje maken. Zonder tolvlucht dus…  

Daarna snel naar huis. Want in was onderhand helemaal verkleumd! Wát een koud avond! De sneeuw is weer bijna overal weg. Maar de temperatuur doet meer aan januari denken. Toen ik zojuist thuiskwam, gaf de buitenthermometer 1 graad Celsius aan. Wachten op betere tijden dus. En nu in de warme jacuzzi… 

Rij, vlieg en kleum voorzichtig… 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s