Blog 162, dinsdag 30 augustus 2022, 16.46u

Record… 

Alweer een maand sinds mijn vorige blog! Geen record, want er heeft wel eens langere tijd tussen twee van mijn schrijfsels gezeten. Maar wel lang. Te lang eigenlijk… 

Wát een enerverende maand heb ik achter de rug. Het begon met een nieuwe cursist, die na twee online lessen meteen hierheen kwam en op de camping van de familie Leijenaar ging staan. Die was vol vanwege de Sneekweek, maar voor mijn klanten maken ze graag een extra plekje vrij… 

De eerste week van augustus was intensief. Tijdens een demonstratie “Low pass” vloog ik mijn leskist vol gas met de wind mee in het talud van het dijkje bij de vaarweg. Per ongeluk. Dat ging zeker met 150 kilometer per uur. Ik meende ook een splash te horen. Na het eerdere verlies van mijn Radian Zwever voelde dat wederom ziekmakend. Toen ik bij het toestel kwam, bleek het ongeschonden tussen de paarse bloemen te liggen. Geen schade… 

Tussen die cursist en mij bleek geen klik. En toen ik mijn stem verhief om hem snel een handeling te laten doen, interpreteerde hij dat als schreeuwen. En dat vond ik te veel van het goede. Dat suggereerde eigenlijk dat ik hem stond uit te kafferen. Maar dat was zeker niet het geval. We zijn in goed harmonie uit elkaar gegaan… 

Een week later, op de elfde, kwamen we met de club en vliegschool op de radio! Ik daagde de verslaggeefster van Omrop Fryslân uit om een proefvlucht te maken. Dat nam ze aan. De omroep maakte er een korte, maar mooie reportage van. Gelukkig was er een goede opkomst. Een geslaagde dag en goede reclame voor ons. Alhoewel er een lid van een andere club niet zo blij mee was…  

De volgende morgen rond negen uur ging de telefoon. De zoon van boer Leijenaar was een weiland aan het maaien en hij had zojuist mijn verloren gewaande Radian XL gevonden. Die lag hemelsbreed nog geen honderd meter van de plaats waarboven ik hem uit het zicht had verloren! Hij is nog te repareren ook…

Deze dag (en dagen) zou de jonge Bandi komen vliegen, dus die moest even wachten tot ik de Radian had opgehaald met de fiets… Ook Bandi verloor ’s avonds zijn toestel. De Tundra (net van Ronald gekregen) deed niets meer en vloog rechtuit weg, de vaart over. Maar we vonden hem gelukkig snel terug. Intact… 

De rest van de maand was het vliegen en nog eens vliegen. Daarbij kwam ik op het onzalige idee om het uit juli 2018 daterende maandrecord (342 vluchten) aan te vallen en scherper stellen. En dat lukte! Het ging zó goed, dat ik daar al gisteren mee klaar was: op 29 augustus had ik maar liefst 350 vluchten in één maand gemaakt. En daarbij 59 uur, 28 minuten en 15 seconden een kist in de lucht gehad… 

Meteen bersloot ik deze maand eens niet meer te vliegen. En om dat te bekrachtigen sloot ik meteen mijn logboek voor de maand af. Tijd om met mijn lief te gaan chillen. De grote boot doet het niet, dus gaan we een paar dagen met de Hobie trapkajak op pad. Klein tentje mee, dat wordt fun… 

Rij, vlieg en record voorzichtig… 

Met 150 km/u in het talud en geen schade. Soms moet je geluk hebben…

Een gedachte over “Blog 162, dinsdag 30 augustus 2022, 16.46u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s