Blog 163, dinsdag 13 september 2022, 13.22u

Drive… 

Het bleek al uit blog 162. En uit veel blogs daarvoor. Een enorme drive, daar beschik ik over. Altijd al gehad. Als kind al wilde ik haantje de voorste zijn. Goede cijfers halen. Al kwam daar in het begin op de middelbare school niet veel van. Te speels… Maar dat kwam later méér dan goed. Zo ben ik op de MAVO als beste van mijn examenjaar geslaagd. De daaropvolgende HAVO ging weer iets minder, maar toch geslaagd. In één keer vanzelfsprekend… Daarna moest ik in dienst… 

Mijn hele verdere leven ben ik blijven leren. En zeker toen ik de lesgelden zelf moest ophoesten. Toen werden de cijfers nóg beter. Daarbij leerde ik overigens nooit voor het cijfer, maar altijd voor de kennis. Dan volgen de goede cijfers vanzelf. En zo slaagde ik ook als beste van mijn klas voor de opleiding tot piloot. Zonder dat ik een natuurtalent was! Hard werken dus. Over drive gesproken…

In mijn hobby’s was die drive ook altijd aanwezig. Nooit doe ik iets half. Maar altijd met 200%. Of nog meer. Als vrijetijdsfotograaf won ik meerdere prijzen. Als karpervisser schreef ik een boek, dat zomaar het snelst verkochte boek over vissen werd. Heb ik vernomen…  

Met dat modelvliegen heb ik dat nou ook. Die drive. Zo heeft vanmorgen een van mijn trainers, eigenlijk een van mijn vliegschool, zijn 1000ste vlucht gemaakt! De eerste van de zes á zeven die de school heeft gehad. De anderen waren voortijdig Total Loss. Risico van het lesgeven… 

Dat gaat niet vanzelf, duizend vluchten met één kist. Daar moet je hard voor ‘werken’! Een nadeel van zo’n drive is, dat anderen mijn enthousiaste tempo soms, of moet ik zeggen vaak, niet kunnen bijhouden. En dat leidt nog weleens tot wrevel. Dat heeft me zelfs wel wat vrienden gekost…

Maar laten we het daar nu maar even niet over hebben. Het gaat tenslotte heel goed. Met mijn lief, met mijn kinderen en kleinkinderen, met mijzelf, met het vliegen en met de vliegschool… 

Rij, vlieg en drive voorzichtig… 

De Stauffenbiel We Can Fly in actie. Zo’n model, maar dan van Robbe (de Charter NXG), maakte vandaag zijn 1000ste vlucht…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s