Blog 164, donderdag 15 september 2022, 13.46u

Regenboog… 

In blog 163 had ik het over mijn enorme drive. Dat gáát maar door. Zo heb ik deze maand alweer meer dan 160 modelvluchten gemaakt. En de maand is nog niet eens op de helft! Nog net niet. Vanmorgen vloog ik met mijn Flying Wing. En die maakte zijn 500ste vlucht. Van de week had ik de 1000ste vlucht met de Charter NXG. Ik heb zelfs ook een Supercub met meer dan 2000 vluchten. En eenzelfde model met meer dan 1500. En een met meer dan 900. En zo meer. Ze zeggen wel dat modelvliegtuigen niet sterven van ouderdom. Nou, bij mij wel! Van mij wordt de handel niet rijk…  

Terwijl ik die vijfhonderdste vlucht maakte verscheen er aan de horizon een prachtige regenboog. Een mooi teken. Ik ben een gezegend mens… 

Mijn drive heeft ook geleid tot het ontstaan van mijn modelvliegschooltje. Eindelijk eens een gedegen opleiding voor wie dat wil. Helaas vindt de ‘gevestigde orde’ dat maar niks. Maar dat neemt niet weg dat juist de beginners in de hobby er heel blij mee zijn. Die opleiding van mij is dan ook helemaal niet bedoeld voor de gevestigde orde. Dus niks aan de hand… 

Wél jammer is, dat zelfs de KNVvL mijn inspanningen niet herkent en overneemt. Zelfs niet toen ik een jaar of acht geleden in het bestuur zat van de Afdeling Modelvliegsport van die KNVvL. Ik kreeg er de handen niet voor op elkaar en ben teleurgesteld afgetreden. Nooit meer iets van gehoord…  

Het gezegde gaat, dat als je een steen in de rivier verlegt, de loop van het water voor altijd verandert. Met de door mij ontwikkelde opleiding voor modelvliegers heb ik volgens mij méér dan een steen in de rivier verlegd… 

Rij, vlieg en regenboog voorzichtig… 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s