Blog 165, dinsdag 20 september 2022, 14.50u

Weer…

We hebben een paar dagen slecht weer achter de rug. Veel wind en veel regen ook. Goed voor de tuin. Tijd genoeg dus om weer eens wat aan mijn nog altijd uitdijende vloot te prutsen. Ik heb nu al 39 vliegklare kisten hangen… 

Zo heb ik eindelijk mijn Carat 2000 zwever weer luchtwaardig. Die had ik in juli 2021 uit de vaart moeten nemen, omdat de originele motor niet goed was. Bij gas geven begon hij te reutelen en in te houden. Ik had twee van die originele motoren. Dat kwam omdat mijn eerste Carat al bij zijn vierde vlucht was gecrasht. Onoplettendheidje. Ook na het destijds monteren van die andere motor bleef hetzelfde probleem bestaan. Ik heb zelfs de regelaar verwisseld, maar ook dat hielp niet… 

Nou heb ik in Rick een vliegvriend die graag sleutelt. Vooral aan elektronica. Soms geef ik kapotte items aan hem mee, zodat hij kan kijken of er nog iets van te maken valt. Zo heeft hij al van alles voor mij gerepareerd. Zelfs mijn fietsnavigatie en onze keukenmachine (!). Rick zou de motoren bekijken en zo nodig opnieuw wikkelen. Hij kwam erachter dat de wikkelingen bij beide motortjes nogal bruin waren. Vast te warm geweest. Van opnieuw wikkelen kwam het niet. Hij had namelijk een nieuwe motor gevonden van dezelfde afwijkende afmetingen. In China… 

Bijna een hele dag ben ik bezig geweest met het inbouwen van die nieuwe motor. Wát een gepruts! De gaatjes in het motorschot moesten iets worden opgeboord en het gat voor de drie draden moest aan de andere kant komen. Uiteindelijk kreeg ik het voor elkaar en kon de kist na meer dan een jaar de lucht weer in. Dat gebeurde op een droog moment, maar wél met windkracht vier… 

Hij vloog weer perfect, al heeft deze tor véél meer vermogen! Wat ben ik er blij mee. Dank Rick!  

Inmiddels heb ik er weer verschillende vluchten met de Carat opzitten. Tot genoegen. En vanaf vandaag komt er weer een hogedrukgebied aan, zodat ik weer los kan. De eerste tien vluchten heb ik vanmorgen alweer gemaakt. Met een Charter NXG. Ik ben eigenlijk altijd buiten. Zomer en winter. Meestal aan het vliegen, als het maar even kan… 

We kijken veel naar de sterren. Vooral ’s avonds als we in de jacuzzi zitten. En dan zoeken we satellieten. Maar een speciaal plekje bij mij heeft de maan. Altijd als het nieuwe maan is, zoek ik net zo lang tot ik het eerste kleine sikkeltje in de vallende duisternis ontwaar… 

Vandaag is het al ver voorbij laatste kwartier. Nog maar een heel klein sikkeltje over. Bol aan de linker kant. Daar word ik altijd een klein beetje treurig van. Maar het mooie is: het duurt niet lang voordat het weer nieuwe maan is. En dan begint de cyclus weer opnieuw en kan ik de hemel weer afspeuren naar een sikkel, bol aan de rechter kant. Morgen begint de herfst. En dat is te merken. Aan de temperatuur. Ik heb al gevlogen met dunne handschoenen aan…

Rij, vlieg en weer voorzichtig… 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s